Un tânăr român a fost nevoit să meargă în altă țară pentru o VASECTOMIE: „Nu vreau să transmit nici genele mele, nici traumele”

Un tânăr român a fost nevoit să meargă în altă țară pentru o VASECTOMIE: „Nu vreau să transmit nici genele mele, nici traumele”
Sursa FOTO: rohealthreview.ro
Publicat: 24/02/2023, 09:40

Unii români ajung să treacă prin situații disperate atunci când își doresc un copil, în timp ce alții nici nu vor să audă de așa ceva. Este și cazul unui român care a fost nevoit să plece în altă țară pentru o vasectomie.

Multe cupluri din România trec prin situații dificile atunci când vor să facă un copil, mai ales că multe dintre acestea nu pot întemeia o familie din anumite probleme de sănătate, însă există și unele persoane care nici nu vor să audă de un copil.

Un tânăr a mărturisit la începutul lunii ianuarie că a decis împreună cu partenera sa că un copil ar fi un coșmar și a încercat de mai multe ori să facă o vasectomie, cunoscută și sub numele de sterilizare masculină, în România, însă s-a lovit de refuzul medicilor.

„Am 25 de ani, nu sunt căsătorit și nu îmi doresc copii. Nu vreau să transmit nici genele mele, nici traumele, am o relație stabilă în care amândoi suntem hotărâți că nu ne dorim și urmează să ne căsătorim.

Am apelat la câteva clinici private în București, însă m-am lovit de refuzul categoric al medicilor care nici nu au stat să îmi asculte motivele”, a scris acesta în mediul online.

Câteva săptămâni mai târziu, tânărul a reușit să facă vasectomia în Marea Britanie, iar intervenția a durat 20 de minute și a costat 500 de lire, după cum a povestit el.

„Acum ceva timp am cerut recomandări aici despre un medic care să facă vasectomie și persoanelor mai tinere, fără copii, după ce am primit mai multe refuzuri neprietenoase căutând singur.

Am primit multe răspunsuri și va mulțumesc tuturor pentru încurajări. Mă bucur că am rezistat impulsului din prima seară de a-mi șterge contul și a dispărea de aici, exagerez puțin, dar pentru un moment, citind primele valuri de păreri, m-am simțit foarte prost”, a continuat el.

„Am fost mult mai liniștit a doua zi, chiar apreciez fiecare comentariu și ajutor sau recenzie! Unul dintre redditori, căruia îi sunt foarte recunoscător, mi-a scris în privat despre o clinică din Marea Britanie.

Am cântărit foarte bine, am comparat prețurile și am ales să merg în Londra pentru intervenție. Totul, intervenție, bilete de avion, cazare, m-a costat mai puțin decât aș fi dat în România. Aș fi ieșit chiar mai ieftin, dar a fost prima mea călătorie în UK și am zis să fac din asta o mini-vacanță”, a povestit tânărul.

Ce preț există în România pentru o astfel de intervenție

Desigur, în țara tuturor posibilităților, adică țara noastră, prețurile trebuie să fie și pe măsura tratamentelor.

În România, la privat, prețul este de peste 8000 de lei, astfel încât, în situații de genul, oamenii preferă să meargă în altă țară, acolo unde prețurile sunt deseori mai accesibile decât aici.

„Dacă în România, la privat, prețul este de peste 8000 de lei, într-o anumită clinică la care doctorul ar fi fost de acord, necesită spitalizare de o noapte, tehnica folosită de ei necesitând anestezie generală, bisturiu, șuturi post-op, în Londra, tot clinică privată, a durat 20 de minute cu totul, tehnică no-scalpel, am plecat pe picioarele mele.

M-a costat 500 de lire, totul a fost profesionist, curat, medicul extrem de prietenos și cu experiență, a folosit metoda care are cele mai mici riscuri de efecte secundare.

Nu am avut dureri decât în momentul anesteziei, care au trecut în 5 secunde. Chiar sunt mulțumit și ușurat că am reușit, a fost un obiectiv foarte important pentru mine. Am făcut postarea asta din mai multe motive.

În primul rând, nu credeam 100% că voi găsi o soluție, am fost tentat să șterg postarea și să caut în continuare singur, însă nu m-aș fi gândit nicio secundă că am posibilitatea de a merge în străinătate pentru asta.

Chiar dacă au venit pietre și opinii atotștiutoare, oamenii de treabă au compensat și i-au depășit pe cei care judecau.

Dacă pot ajuta cu vreun sfat despre asta, o fac bucuros. Dacă aveți întrebări care își pot găsi răspunsul aici, va încurajez să o faceți.

Masculii alfa pot să îmi spună orice, eu mă bucur că partenera mea nu se va mai stresa în 3 luni absolut deloc, că nu va mai avea parte de efectele secundare ale anticoncepționalelor, și că sexul va fi 100% fără griji.

Și nu în ultimul rând, că pot să am o viața egoistă și fericită fără să mă reproduc!”, a mai scris în încheiere românul, potrivit Reddit.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...