Unde a fost găsit trupul Monalisei, tânăra transgender din Iași care a ars de vie în direct pe Facebook. Apropiații tinerei lansează acuzații: ”O moarte învăluită în mister”

Unde a fost găsit trupul Monalisei, tânăra transgender din Iași care a ars de vie în direct pe Facebook. Apropiații tinerei lansează acuzații: ”O moarte învăluită în mister”
Șocant: „Monalisa”, unul dintre cei mai cunoscuţi travestiţi din Iaşi, a murit în timp ce era LIVE pe Facebook / Sursa foto: Ziarul de Iași
Publicat: 27/12/2022, 23:11
Actualizat: 27/12/2022, 23:17

Noi detalii cutremurătoare ies la lumină la câteva ore de la tragicul eveniment în care Monalisa, o tânără transgender din Iași, a decedat după ce a luat foc în timp ce se afla într-un live pe Facebook. Se pare că aceasta ar fi putut fi salvată dacă urmăritorii săi ar fi reuşit să indice în timp util adresa sau numele său real. Salvatorii au localizat-o abia după două ore şi jumătate de la primul apel la 112. Prietenii spun că lumânarea care i-a curmat viaţa ar fi fost aprinsă pentru o cunoştinţă, tot travestit, care a murit luna trecută în condiţii suspecte. 

Acestea au fost ultimele clipe din viaţa Monalisei, care s-a stins sub ochii urmăritorilor săi în direct pe Facebook. Oamenii au privit îngroziţi cum pisica sare în pat, dărâmă candela şi dă foc patului. În timpul live-ului, oamenii cer disperaţi o adresă, dar cum stătea cu chirie, nimeni nu ştie ce să le transmită salvatorilor.

Primul apel la 112 a fost dat la 3 şi 47 de minute. Un urmăritor din Bucureşti anunţa că o persoană din Iaşi arde de vie în casă. Două ore mai târziu, altcineva sună la 112, însă le oferă o adresă greşită pompierilor. De abia o a treia persoană care a sunat la 112 după ora 7:00 dimineața a oferit o adresă exactă, dar din păcate la ajungerea salvatorilor nu s-a mai putut face nimic pentru tânără, care a fost găsită moartă, scrie observatornews.ro.

La intrarea în apartament, echipajul de stingere a intrat primul şi a descoperit o persoană care era intoxicată cu fum. În apartament era puţin fum. Patul era ars jumătate”, a declarat și Georgică Onofreiasa, reprezentant ISU Iași.

Salvatorii au găsit trupul pe jos, în dreptul uşii. Incendiul se stinsese. Clipul live a fost urmărit și de Antonella, o activistă Transgender.

Am primit un mesaj cu un link către live-ul Monalisei în care spunea: Uită-te pe live, ia foc în direct! Am intrat pe acel live, era prea târziu. S-a intervenit cam târziu. Nu se ştia adresa ei. Oamenii care erau pe live nu erau oameni care să o cunoască personal şi să ştie unde este adresa”, a spus Antonella Lerca, activista Transgender.

Cu chirie stătea. De un an de zile, poate chiar mai mult. Mi-a spus o vecină de la etaj că s-a întâlnit cu o zi înainte. I-a spus că a primit părintele şi mă pregătesc să fac sarmale, mâncare de Crăciun”, a continuat aceasta.

Monalisa ar fi fost în depresie după ce o cunoştinţă, travestit şi el, a murit luna trecută în condiţii suspecte tot la iaşi.

Lisa trecea printr-o perioadă foarte dificilă. O perioadă de doliu, prietena ei fusese găsită moartă în noiembrie, în alte condiţii misterioase. Familia a refuzat să-i accepte identitatea de femeie trans şi vor să o transforme în băiat. Îşi manifesta depresia prin aprindere de lumânări, asculta pe live slujba religioasă cu lumânările aprinse”, a mai spus Antoanella.

Sora victimei crede că e vorba de o mână criminală

Prietena sa crede că cineva i-ar fi vrut răul: ”Personal consider un mister cum de s-a stins acel incediu de la sine. O moarte învăluită în mister”.

Şi sora victimei crede că a fost o mână criminală: ”Eu cred că era cineva acolo şi filma. Pisica, eu cred că a fost aruncată intenţionat”. Poliţia a deschis o anchetă şi trebuie să refacă acum filmul întregii tragedii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun