Unde poți să stai la mare, de 1 Mai, cu 60 de lei pe zi

Unde poți să stai la mare, de 1 Mai, cu 60 de lei pe zi
Publicat: 27/04/2017, 17:32
Actualizat: 28/09/2018, 04:17

Hotelierii spun că pregătirile sunt pe ultima sută de metri, iar vineri totul va fi gata pentru a primi oaspeți care petrec minivacanța de 1 mai pe litoralul românesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Din punctul nostru de vedere, al hotelierilor, suntem pe ultima sută de metri. La Mamaia se lucrează frenetic, atât în interiorul hotelurilor cât și în exterior. Tot timpul trebuie făcut câte ceva ca să iasă bine. Autoritățile locale sunt și ele prezente în toată stațiunea. Deci, una peste alta, încercăm să facem totul ca să fie bine, să punem lucrurile cap la cap în așa fel încât, vineri, primii turiști care sosesc în stațiunea Mamaia să aibă o imagine plăcută, iar Mamaia să fie la standardul cu care i-am obișnuit până acum”, a declarat președintele Asociației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală.

Pe litoralul românesc cele mai ieftine oferte pentru 1 Mai pornesc de la aproximativ 90 de lei pe noapte pentru o persoană, fără mic dejun, la un hotel de două stele din stațiunile Eforie și Venus. La hotelurile de trei stele, prețurile încep de la 100 – 150 lei de persoană pe noapte în Eforie, Neptun, ori în Mamaia, prețuri ce pot include mic dejun sau chiar demi-pensiune.

La hotelurile de patru stele, costurile pentru o noapte de cazare pentru o persoană pleacă de la 190 – 200 de lei, iar la cele de cinci stele, de la 250 de lei.

Cele mai multe unități de patru și cinci stele sunt în stațiunea Mamaia și au incluse în preț și pachete mai complexe, în care, pe lângă cazare, mic dejun ori demi-pensiune, sunt oferite servicii suplimentare – barbeque, spa, fitness sau piscină interioară.

„Tarifele sunt convenabile. Vă dau ca exemplu un hotel de trei stele, în stațiunea Mamaia, cu mic dejun, unde prețul pleacă de pe la 150 de lei, iar la hotelurile mai dotate poate să ajungă undeva la 450 de lei. Cam astea sunt tarifele pentru o cameră, cu facilitățile aferente, în funcție de dotările hoteliere și de gradul de clasificarea a hotelului respectiv”, a mai spus Bucovală.

Pentru că ziua de 1 Mai cade luni, hotelierii de pe Litoral au pregătit pachete pentru două, trei sau patru nopți de cazare. Deși prețurile acestora pot ajunge și chiar depăși, în Mamaia, 3.000 de lei pe cameră, hotelierii spun că aproape toate locurile au fost ocupate.

Și în sudul litoralului, în stațiunile Costinești sau Vama Veche, au fost ocupate aproape toate locurile de cazare. În vilele și pensiunile de aici ofertele pentru o noapte de cazare au fost cuprinse între 60 – 75 de lei și 300 de lei/ cameră.

Oficial, hotelierii se așteaptă ca peste 40.000 de turiști să ajungă pe litoralul românesc în weekend-ul de 1 Mai, dar numărul acestora crește foarte mult dacă sunt puse la socoteală și locurile de cazare de la particulari.

„Dacă ne luăm după anii anteriori, întotdeauna au venit în această perioadă în jur de 35, 40 de mii de turiști, pe întreg litoralul. Cu pondere mare însă în Mamaia și Vama Veche și mai puțin în celelalte stațiuni. Ne așteptăm și în acest an să fie cel puțin la același nivel. Totul depinde însă de vreme. Dacă vremea se îndreaptă și va fi bună, va fi ok. Vremea ne-a tras înapoi și cu lucrările, dar ne-am revenit. A fost o săptămână foarte urâtă și nu se putea lucra afară absolut deloc”, a mai declarat președintele Asociației Patronale Mamaia.

Pentru aceștia au fost pregătite festivaluri de muzică electronică și gastronomice, concerte, petreceri în Cluburi și pe plaje.

Seria de evenimente va începe pe 27 aprilie, odată cu ediția a 21-a a festivalului de muzică electronică Sunwaves, la care sunt așteptați peste 8.000 de turiști străini. Vor mai fi organizate Festivalul Berii, la Pavilionul Expozițional Mamaia, Sunset Festival, în Vama Veche, un festival culinar, în Mamaia Nord, dar și Dapyx, la Medgidia, prima ediție a unui festival unic, ce va îmbina tradițiile istorice cu distracția zilelor noastre.

Aproximativ 250 de polițiști constănțeni vor fi prezenți la datorie zilnic, în perioada minivacanței de 1 Mai, în stațiunile de pe litoralul românesc, pentru a desfășura activitățile de asigurare a unui climat de ordine, liniște și siguranță publică, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale care s-ar putea întâmpla în această perioadă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului