Unde va fi încarcerat Cristian Cioacă

Unde va fi încarcerat Cristian Cioacă
Publicat: 18/06/2014, 17:44
Actualizat: 31/01/2019, 22:19

La ora transmiterii acestei știri, Cristian Cioacă se află la sediul Poliției Județene Argeș, urmând să fie escortat de polițiști la Penitenciarul Colibași, unde va fi încarcerat, afirmă reprezentanți ai Poliției Argeș.

Cristian Cioacă a fost ridicat de polițiști de la locuința sa din Pitești în jurul orei 17.10. El a fost scos cu cătușe la mâini din blocul în care locuiește.

Polițistul, care avea la el o geantă pe care o ținea cu mâinile încătușate, nu a făcut niciun fel de comentariu despre decizia instanței.

În momentul în care a fost urcat de polițiști în mașină, el le-a spus jurnaliștilor:”V-am pupat”, fără a face alte declarații.

Polițistul Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Pitești, la 15 ani și opt luni de închisoare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu șapte ani, pedeapsa fiind mai mică decât cea dată de Tribunalul Argeș, de 22 de ani de închisoare

De asemenea, magistrații Curții de Apel Pitești au decis majorarea valorii daunelor morale pe care polițistul trebuie să le plătească familiei Ghinescu.

Astfel, se majorează de la 100.000 de euro la 150.000 de euro despăgubirile pentru Emilia Ghinescu și de la 50.000 de euro la 100.000 de euro despăgubirile pentru Robert Constantin Ghinescu, fratele Elodiei.

Totodată, se majorează despăgubirile reprezentând daune morale pentru Patrick-Matei Cioacă, fiul polițistului și al avocatei, de la 100.000 de euro la 130.000 de euro, stabilindu-se ca prestația periodică lunară acordată acestuia să fie achitată de Cioacă până la împlinirea de către copil a vârstei majoratului, iar după această dată până la finalizarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani.

În 30 ianuarie 2013, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului instanței supreme pentru omor calificat și profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariția soției sale, avocata Elodia Ghinescu.

Procurorii arătau în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relații conflictuale preexistente legate de un iminent divorț determinat de presupusele relații extraconjugale ale soților, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuțiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soției sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Ulterior, Cioacă a dus trupul soției sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai ușor, spun procurorii.

„Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanței în Dubai, precum și perdeaua de duș din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului și le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constatat și lipsa unor obiecte, precum: un cuțit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj și perdeaua de duș”, notează procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat că, în noaptea în care Cioacă ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul celor doi se afla în apartament.

Probele criminaliștilor, prelevate din locuința Elodiei și a lui Cristian Cioacă, îl indică pe polițist responsabil de uciderea avocatei și tranșarea acesteia. Probe de sânge identificate cu un aparat special și prelevate de sub zugrăveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparține Elodiei. De asemenea, în octombrie 2007, într-o râpă lângă Râșnov au fost găsite uniforma de polițist a lui Cioacă, precum și alte obiecte ale acestuia și ale avocatei.

Cristian Cioacă s-a aflat în arest din 5 decembrie 2012, iar la sfârșitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibași. La sfârșitul lunii februarie 2014, Cioacă a ieșit din Penitenciarul Colibași, după ce Curtea de Apel Pitești a decis înlocuirea arestării preventive cu măsura controlului judiciar. Ulterior, Cioacă și-a reluat activitatea de polițist, el fiind încadrat la Serviciul Logistic al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

În 2 iulie 2013, Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeș la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat și la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute, dacă decizia va rămâne definitivă la Curtea de Apel Pitești, 22 de ani de detenție. Sentința instanței de fond a fost atacată cu apel de toate părțile implicate, respectiv de Cristian Cioacă, de mama și fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părți civile în dosar, și de către procurori.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de acasă la sfârșitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă a anunțat dispariția acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei lui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...