Universitatea Brâncuși cere dizolvarea asociației studențești care a organizat un show erotic

Universitatea Brâncuși cere dizolvarea asociației studențești care a organizat un show erotic
Publicat: 17/12/2013, 17:35
Actualizat: 27/03/2019, 11:53

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu va cere în instanță dizolvarea asociației studențești care în luna noiembrie s-a ocupat de organizarea balului bobocilor, urmat de un show erotic la care au luat parte zeci de studenți, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform purtătorului de cuvânt al Universității „Constantin Brâncuși”, Andreea Văduva, comisia internă special constituită pentru a analiza implicarea studenților în show-ul respectiv a propus Senatului Universității, iar Senatul a aprobat mai multe sancțiuni, printre care și inițierea demersurilor pentru desființarea organizației studențești responsabilă cu organizarea balului bobocilor.

„Comisia de etică a constatat că șapte studenți au fost implicați în organizarea spectacolului de după balul bobocilor, iar alți doi au avut un comportament indecent în acel spectacol, toți cei nouă fiind sancționați cu avertisment scris. Acesta este un pas intermediar înainte de a fi luată o decizie de excludere a lor în cazul unei recidive viitoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Universității „Constantin Brâncuși”.

Andreea Văduva afirmă că, la propunerea Comisiei de etică, Senatul Universității a aprobat și inițierea demersurilor la Judecătoria Târgu Jiu pentru radierea din lista organizațiilor non-guvernamentale a Asociației Studenților din Universitatea „Constantin Brâncuși”.

De asemenea, până la obținerea unei sentințe judecătorești în acest sens, asociația studenților va pierde spațiul asigurat ca sediu în clădirea Rectoratului Universității.

„Dumnealor nu și-au atins scopurile pe care și le-au propus în Statutul în baza căruia au primit de la instanță dreptul de a exista. Din contră, prin această ultimă acțiune au atins prestigiul Universității și, ca urmare, noi vom solicita Judecătoriei Târgu Jiu dizolvarea acestei asociații studențești”, a precizat Văduva.

O singură organizație studențească, Liga Studenților, va mai exista în Universitatea „Constantin Brâncuși” după dizolvarea acestei asociații a studenților.

Mai multe fotografii cu tineri în ipostaze indecente, unii dintre ei aflându-se pe o scenă, într-un club, alături de două dansatoare aproape dezbrăcate sau chiar mimând acte sexuale, au fost publicate pe internet și în presa locală din Târgu Jiu, existând informația că pozele respective au fost realizate la o petrecere privată organizată după încheierea Balului bobocilor de la Universitatea „Constantin Brâncuși”.

În urma publicării acestor fotografii, conducerea Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a decis constituirea unei comisii care să stabilească dacă persoanele care apar în fotografii sunt studenți ai instituției și dacă în organizarea petrecerii private a fost implicată vreo asociație a acestora.

Organizatorul petrecerii private la care au fost făcute fotografiile, Iulian Jerca, fost student al Universității „Constantin Brâncuși”, declara că universitatea a sprijinit financiar desfășurarea Balului bobocilor cu suma de 4.000 de lei, dar nu și petrecerea la care au fost invitate tinere din București, care au făcut striptease.

„Show-ul fetelor a fost unul la limită, a avut loc după miezul nopții și a fost în cadrul unei petreceri private. Am informat Jandarmeria și Poliția Locală despre organizarea lui și nu văd ce treabă are Universitatea cu chestia asta. Nu toți cei care au fost acolo au fost studenți de la UCB, iar celor mai mulți le-a plăcut cum a ieșit această petrecere. Fetele s-au dezbrăcat total, dar asta e ceva specific petrecerilor private. Eu am văzut lucrurile astea la Craiova și București și tocmai de aceea am vrut să le aduc și la Târgu Jiu”, spunea Jerca.

Pe de altă parte, președintele Asociației Studenților din Universitatea „Constantin Brâncuși”, Adrian Săndulescu, declara pentru corespondentul MEDIAFAX că, în calitate de organizator al Balului bobocilor, va consulta un avocat pentru a stabili dacă se va adresa instanței ca să ceară daune morale organizatorilor show-ului erotic.

Acesta menționa că, după încheierea Balului bobocilor, a mers și el pe la petrecerea privată organizată în alt club, fără implicarea asociației pe care o conduce sau a universității, dar nu a rămas acolo decât foarte puțin timp. Săndulescu mai spunea că în acel interval petrecerea era la început, iar fetele aduse pentru striptease nu începuseră să se dezbrace.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Microsoft pariază pe Inteligența Artificială și investește într-o companie din Abu Dhabi