Unul dintre israelienii angajați pentru a o intimida pe Kovesi, răsplătit generos. Cât a primit pentru misiune

Unul dintre israelienii angajați pentru a o intimida pe Kovesi, răsplătit generos. Cât a primit pentru misiune

Potrivit surselor citate Weiner Ron a luat 5.000 de euro pentru misiunea din România, care reprezenta salariul primit de la firma Black Cube. Cei doi israelieni au primit o listă cu opt persoane pe care trebuaiu să le urmărească, printre care se afla procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi și alte persoane apropiate acesteia.

Cei doi au mărturisit în fața procurorilor de unde sunt, cine i-a trimis, însă au spus că nu știu cine i-a angajat deoarece contractul lor s-a desfășurat prin firma Black Cube, au mai spus sursele judiciare.

Potrivit acelorași surse, cei doi au fost inițial citați de Parchetul General, care au dispus măsura controlului judiciar, ulterior dosarul fiind trimis la DIICOT.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a anunțat că în data de 3 aprilie procurorii au dispus reținerea lui Weiner Ron și Geclowicz David pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor și operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice. Ulterior, Tribunalul București a emis mandate de arestare preventivă pe numele celor doi.

Sursa citată anunță că există suspiciunea rezonabilă că pe parcursul lunii martie 2016, două persoane care ocupau poziții de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv/Israel cât și în Londra/UK, împreună cu mai mulți angajați ai firmei, printre care și cei doi inculpați, Weiner Ron și Geclowicz David, au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii de infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice.

„În fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător și hărțuitor, producătoare de temeri, precum și atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii de conturi de poștă electronică, activități urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept a conținutului acestora”, transmit procurorii DIICOT.

Rețeaua era bine organizată, iar potrivit datelor furnizate de procurori, căsuțele de e-mail ale unor apropiați ai Laurei Codruța Kovesi au fost sparte .
„Weiner Ron răspundea de partea tehnico-informatică a activității și de compromiterea efectivă a conturilor de e-mail, după ce, în prealabil, Geclowicz David era cel care răspundea de contactarea telefonică a persoanelor din familia și anturajul persoanei publice vizate și de obținerea datelor de contact necesare, mai precis adresele exacte de e-mail.

În continuarea demersului infracțional, inculpatul Weiner Ron , introducând fără drept credențialele titularilor legitimi, a accesat în mod repetat și fără drept, respectiv prin încălcarea măsurilor de securitate (id-uri și parolele de autentificare) căsuțele de e-mail (spațiul alocat de furnizorul de servicii conturilor clienților), sisteme informatice aparținând unui număr de trei persoane vătămate”, se arată în comunicatul DIICOT.

Persoanele care ar fi exercitat „actele de hărțuire în vederea intimidării” ar fi foști agenți ai serviciului de informații externe al Israelului, Mossad, și aveau instrucțiuni clare să nu o contacteze direct pe Kovesi, au precizat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticoruție, Codruța Kovesi, a declarat pentru MEDIAFAX că presiunile foștilor agenți Mossad au reprezentat „o încercare nereușită de intimidare”
Surse apropiate anchetei au declarat că persoanele interesate de informații care o privesc pe Codruța Kovesi ar fi vizate în dosare penale și ar fi angajat firma Black Cube pentru a afla date despre procurorul șef al DNA. Black Cube este o companie care activează în domeniul Intelligence, fondată în anul 2010 de foștii ofițeri de informații israelieni Dan Zorella și Avi Zanus.

Cei doi vor sta în total 20 de zile în arest preventiv după ce judecătorii de la Curte de Apel București le-au admis marți contestațiile la decizia inițială de arestare pentru 30 de zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte