UPDATE: Cazul privind împrejurările în care a decedat Mălina Olinescu, închis, procurorii au dat NUP

UPDATE: Cazul privind împrejurările în care a decedat Mălina Olinescu, închis, procurorii au dat NUP
Cazul privind împrejurările în care a decedat cântăreața Mălina Olinescu, fiica Doinei Spătaru, a fost închis, procurorii dispunând neînceperea urmăririi penale (NUP) în dosar, informează, miercuri, Parchetul Tribunalului București.
Publicat: 20/06/2012, 14:21
Actualizat: 20/06/2012, 14:21

Cazul privind împrejurările în care a decedat cântăreața Mălina Olinescu, fiica Doinei Spătaru, a fost închis, procurorii dispunând neînceperea urmăririi penale (NUP) în dosar, informează, miercuri, Parchetul Tribunalului București.

În 18 iunie 2012, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus neînceperea urmăririi penale în cauza privind decesul Mălinei Olinescu, întrucât actele de cercetare penală efectuate au relevat în mod cert faptul că decesul nu a fost rezultatul activității desfășurate de către o altă persoană.

În 12 decembrie 2011, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a fost sesizat cu privire la faptul că pe trotuarul situat în dreptul imobilului cu numărul 136, din București, Calea Griviței, sector 1, se află decedată o persoană de sex femeiesc. Persoana decedată a fost identificată ulterior ca fiind Mălina Olinescu.

În urma acestei sesizări, procurorii au făcut cercetarea la fața locului și au dispus efectuarea unei necropsii de către Institutul Național de Medicină legală Mina Minovici.

Potrivit raportului medico-legal de necropsie: „Moartea numitei Olinescu Mălina a fost violentă; ea a fost cauzată de hemoragia meningo-cerebrală, consecutivă unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă craniană, iradiată la bază, în condițiile unui politraumatism cu multiple fracturi costale, de membre și bazin și rupturi viscerale. Leziunile traumatice s-au putut produce prin cădere de la alt nivel și lovire de corp/plan dur, posibil în condițiile unei precipitări. Între leziunile traumatice și cauza medicală a decesului există legătură de cauzalitate directă, necondiționată. Decesul poate data din 12 decembrie 2011”.

„În cauză au fost audiați membrii familiei, anturajul și vecinii persoanei în cauză, precum și medicul curant, atașându-se și actele medicale privind starea anterioară de sănătate a acesteia. Au fost analizate comunicările telefonice (SMS) ce au avut loc între Mălina Olinescu și persoanele apropiate rezultând că aceasta se afla singură în imobil. De asemenea, au fost vizionate imaginile video surprinse de camerele de supraveghere montate în zonă. A fost efectuată o constatare tehnico-științifică traseologică pentru a se verifica dacă dispozitivele de închidere ale ușii de acces prezintă urme de forțare (în condițiile în care cheile au fost găsite în interiorul locuinței cu ocazia cercetării la fața locului), rezultatul fiind negativ”, arată sursa citată.

Totodată, spun anchetatorii, în urma unei constatări fizico-chimice s-a stabilit faptul că în conținutul recipientelor din sticlă găsite cu ocazia cercetării la fața locului se afla alcool etilic, în diferite concentrații.

„Ca urmare a actelor de cercetare penală efectuate s-a stabilit faptul că decesul Mălinei Olinescu nu a fost consecința vreunei fapte prevăzute de legea penală”, susține sursa citată.

Mălina Olinescu, fiica Doinei Spătaru și a actorului Boris Olinescu, a decedat în noaptea de 11 spre 12 decembrie 2011, la vârsta de 37 de ani.

Primele indicii au sugerat faptul că artista s-a sinucis, declarau atunci, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Cântărețul Călin Geambașu declara atunci, pentru Știrile Pro TV, că artista spunea că se va sinucide încă „de acum trei-patru ani”, iar între timp cântăreața a făcut investigații de specialitate la Spitalul Elias din Capitală. Artistul a mai spus că Mălina Olinescu nu a fost „un om părăsit”, ci era foarte împlinită profesional, iar prietenii îi erau alături.

Călin Geambașu spune, în emisiunea „Happy Hour” de la Pro TV, că pe Mălina Olinescu „o nemulțumea numai lipsa de perfecțiune din plan sentimental”, cântăreața spunându-le uneori prietenilor că nu mai are de ce să trăiască dacă nu este împlinită sufletește.

„Ea a mai avut tentative, însă nimic concluzionat. Cu noi, prietenii, vorbea despre neîmplinirea ei pe plan sentimental, după ce a divorțat, dar și înainte de a divorța. Își dorea un copil. Avea o neliniște permanentă, pe care nu ne-o puteam explica”, spunea Călin Geambașu.

Mălina Olinescu a fost înmormântată în 16 decembrie 2011, la cimitirul Sf. Vineri din București, în prezența câtorva sute de persoane, punctul culminant al ceremoniei fiind melodia „Je t’aime”, interpretată de artistă în timpul vieții, al cărei videoclip a rulat pe un panou chiar lângă mormântul acesteia.

Singura slujbă de care a beneficiat artista a fost cea de lângă mormântul în care a fost depusă, întrucât Patriarhia Română a considerat că, în urma primelor cercetări, cântăreața s-a sinucis, astfel încât ea nu a putut să beneficieze ca toți creștinii de o slujbă în interiorul bisericii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului