UPDATE Judecătorul Ionuț Matei, amenințat de „indignați” să dea „o soluție blândă” în dosarul lui Bivolaru. Ce spune judecătorul

UPDATE Judecătorul Ionuț Matei, amenințat de indignați să dea o soluție blândă în dosarul lui Bivolaru. Ce spune judecătorul
Publicat: 14/06/2013, 15:48
Actualizat: 25/06/2013, 14:24

Magistratul Ionuț Matei, președintele completului de la ICCJ care judecă dosarul lui Gregorian Bivolaru, a primit o scrisoare de amenințare în care i se indică să dea „o soluție blândă” în cauză, altfel „cei indignați”, semnatarii documentului, se vor implica în eliminarea lui din justiție.

UPDATE Ionuț Matei: Judec în continuare dosarul Bivolaru, nu sunt intimidat; fac plângere pentru șantaj

Oficialii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au pus, vineri, la dispoziția presei textul scrisoarii de amenințare care a fost primită joi de judecătorul Ionuț Matei, în cutia poștală de la domiciliu.

Documentul este semnat cu sintagma „noi cei indignați”, iar prin acesta i se solicită magistratului luarea unei decizii favorabile lui Gregorian Bivolaru, în dosarul în care este judecat, în fază finală, de către un complet de trei judecători de la instanța supremă, al cărui președinte este Ionuț Matei.

Acesta este adresat „Domnului judecător Ionuț Matei, URGENT ȘI EXTREM DE IMPORTANT!!!!!”.
„Vă rugăm să citiți cu o foarte mare luare aminte această scrisoare ce vă este adresată, nu spre a vă amenința, ci spre a TRAGE UN UTIL SEMNAL DE ALARMĂ CĂ SUNTEȚI PE CALE SĂ FACEȚI O IMENSĂ NEDREPTATE. Nu este bine să vă jucați (întocmai ca un DUMNEZEU CRUD ȘI TIRANIC) cu viața și libertatea unui om nevinovat. Citiți cu atenție și luați aminte, acum, până nu va fi prea târziu atât pentru Gregorian Bivolaru cât și pentru dumneavoastră! Încă mai este timp să evitați ceea ce ulterior va deveni inevitabil”, se arată în introducerea scrisorii.

Semnatarii scrisorii scriu că judecătorul Ionuț Matei ar fi pe cale să facă „o imensă nedreptate” prin presupusa condamnare a lui Gregorian Bivolaru, context în care asupra magistratului vor fi pornite, spun aceștia, acțiuni de defăimare și eliminare din justiție.
„Cât suntem încă pe pace vă urăm bine v-am găsit! Vă apropiați de momentul în care veți săvârși o imensă nedreptate datorită comenzilor primite (știți de la cine și aflați că noi de asemenea știm de la cine) aruncându-l după gratii pe profesorul de yoga Gregorian Bivolaru.

Aceasta va fi însă (pentru dumneavoastră) o amară victorie și, așa cum veți vedea la scurt timp după aceea, noi cei indignați la culme de toate abuzurile, despotismele și excesul de zel îndopat cu ură de care ați dat de foarte multe ori dovadă vom intra după aceea în acțiune. Știți foarte bine că nu sunteți nici un înger și nici o ușă de biserică, așa că, dat fiind cameleonismul și fățărnicia imensă ce vă caracterizează, noi cei indignați vom începe (la rândul nostru) să vă demascăm rând pe rând toate potlogăriile, toate greșelile descalificante, toate bubele și toate ilegalitățile mai mari sau mai mici pe care le-ați făcut”, se mai arată în scrisoare.

Semnatarii scrisori susțin că ar avea pregătite cinci dosare despre magistratul Ionuț Matei, care ar urma să fie făcute publice, rând pe rând, în mass-media, atunci când vor considera „necesar”.

„Arma noastră de bază în ceea ce vă privește este dezvăluirea în regim de urgență a tuturor adevărurilor deranjante, șocante care vă primesc și care vă vor distruge destul de repede imaginea (deja boțită) de judecător integru. Așa cum veți vedea, știm cu mult mai mult despre dumneavoastră decât vă puteți imagina (și vom continua să strângem fără încetare cât mai multe dovezi de tot felul care vă incriminează)”, se mai arată în scrisoare.

Totodată, semnatarii scrisorii îl anunță pe magistratul Ionuț Matei că nu se vor opri decât atunci când acesta va fi dat afară din justiție, „și poate nici atunci”.

„La cinci zile după ce veți fi dat afară din justiție, trei dintre noi vom veni personal să vă spunem: «Iată că s-a întâmplat ceea ce v-am spus atunci», se mai arată în scrisoare.

Autorii scrisorii susțin că sunt cei care au făcut ca justiția să-l prăbușească și să-l aducă în fața magistraților în rolul de infractor pe fostul premier Adrian Năstase”, despre care arată că ar fi fost, la rândul său, „un alt dușman îndârjit și plin de ură al lui Gregorian Bivolaru”.
„Dacă am reușit aceasta cu Adrian Năstase, cu dumneavoastră ne va fi mult mai ușor să vă azvârlim afară din justiție (după cum veți simți și veți vedea”, se mai arată în scrisoare.

Semnatarii scrisorii susțin că acțiunile lor se vor baza pe „anumite aparate psihotronice”, ce ar fi folosite de către serviciile secrete din occident, dar și de serviciile secrete din România, și că în acest fel magistratul Matei va simți din plin „că atunci când rău faci, rău găsești”.

Aceștia îi explică judecătorului Matei că vor implora divinitatea „să-l răsplătească” după cum ar merita pentru tot presupusul rău pe care l-ar fi făcut în cariera sa.

Autorii scrisorii mai arată că, în opinia lor, războiul împotriva magistratului ar trebui să înceapă în 21 iunie, moment despre care arată că va fi regretat „foarte tare” de magistrat.

Totodată, în scrisoare se arată că „cei indignați” vor suspenda orice acțiune ce l-ar viza pe magistratul Matei dacă acesta „nu va săvârși această mare nedreptate (de a-l condamna pe nedrept pe Gregorian Bivolaru)”.

„Tot așa vom proceda (vom face PACE!) dacă vă veți satisface într-un alt mod dorința de răzbunare și eventual îi veți da lui Gregorian Bivolaru o condamnare simbolică, ce va fi cu suspendare”.

Completul de trei judecători de la instanța supremă al cărui președinte este Ionuț Matei judecă miercuri dosarul liderului MISA Gregorian Bivolaru, în care acesta este acuzat de trafic de minori.

În 12 aprilie 2012, judecătorii ICCJ Ionuț Matei, Cristina Rotaru și Ioana Bogdan au decis să rețină spre rejudecare dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor și trafic de minori, admițând astfel recursul procurorilor și desființând deciziile anterioare ale instanțelor.

În acest caz, Tribunalul Sibiu și apoi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului MISA pentru o parte din infracțiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuală în formă continuată, două infracțiuni de act sexual cu un minor în formă continuată și două infracțiuni de trafic de minori.

Instanțele au dispus, totodată, încetarea procesului penal pentru alte infracțiuni, respectiv corupție sexuală, act sexual cu un minor, ambele în formă continuată, și trecerea frauduloasă a frontierei României, „ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale”.
Parchetul a făcut recurs la ICCJ.

Bivolaru a fost arestat, în martie 2004, sub acuzația că a întreținut relații și perversiuni sexuale cu Mădălina Dumitru, folosindu-se de influența pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost însă eliberat din arest după ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel București a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanță necompetentă.

Anchetatorii au stabilit că, în 2002 – martie 2004, acesta ar fi practicat în mod repetat acte cu caracter obscen față de minora Mădălina Dumitru. În perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum și în aprilie 2003, folosindu-se de calitățile de profesor yoga și mentor spiritual, Bivolaru ar fi întreținut acte sexuale cu alte două minore – Agness Arabella Mureșan și Ilinca Simionescu.

În august 2004, procurorii de la Parchetul Curții de Apel București l-au trimis pe Bivolaru în judecată pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuală, corupție sexuală, trafic de minori și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României. Au mai fost trimiși în judecată Mirona Farcași (pentru corupție sexuală) și vameșul Farkaș Ferenc Szolt (prins o dată cu Bivolaru, la Nădlac, acuzat de trafic de migranți).

Deși pe numele lui exista o interdicție de a părăsi țara, Bivolaru a ieșit din România, fiind reținut la Malmo, în Suedia. Ulterior, el a obținut statut de azilant.

Gregorian Bivolaru a fost arestat în aprilie 2005, în Suedia, însă în luna noiembrie același an, autorităților române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia.

Din 23 mai 2013, instanța îl citează pe Gregorian Bivolaru și cu noul său nume, Magnus Aurolsson, fiind prima oară când este menționat astfel în dosarul în care este acuzat de trafic de minori.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
EXPLOZIE de CAZURI de INFECTARE cu COVID, la CONSTANȚA
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Traian Băsescu pune toată Europa pe jar! E fabulos ce-a putut să facă. Nimeni nu...
Doliu în lumea filmului! Un nume uriaș ne-a părăsit. Va fi de neuitat
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...