UPDATE. Mama care s-a filmat în timp ce-și bătea fetița a fost arestată pentru 30 de zile (VIDEO)

Publicat: 15/09/2020, 15:57
Actualizat: 16/09/2020, 06:52

Bruta care și-a bătut fetița și s-a filmat în timpul „corecției” a fost arestată pentru 30 de zile.

Mama care și-a filmat fata în timp ce o bătea a fost arestată pentru 30 de zile

Mama violentă este acuzată de rele tratamente aplicate minorului și violență în familie.

Procurorii care au dispus urmărirea penală a femeii susțin că în cursul lunii august aceasta și-a agresat în mod repetat fiica în vârstă de aproximativ 3 ani.

„A lovit-o cu palmele la nivelul feței și corpului, a tras-o puternic de păr, a lovit-o cu o curea din imitație de piele la nivelul corpului, a țipat în mod agresiv la ea, umilind-o, intimidând-o prin întreg comportamentul violent și filmând-o în timpul exercitării violențelor, acte prin care i-a pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1.

Potrivit informațiilor obținute de GÂNDUL.RO, femeia a mai fost audiată în trecut, însă nu a fost reținută deoarece nu existau probe. Copila de doar cinci ani locuia cu mama sa, în cartierul Giulești, iar tatăl este plecat la muncă în străinătate.

Autoritățile s-au autosesizat după apariția filmării pe internet și au găsit-o pe femeia care își snopea fetița în bătaie. Între timp, minora a fost preluată de DGASPC, scrie b1.ro.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini, în care apare o minoră, agresată fizic şi psihic de mama ei, facem precizarea că la data de 13 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 4 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a transmis, luni, Poliţia Capitalei.

Filmarea care a îngrozit o țară întreagă

Imaginile cu copilul care ar fi fost maltratat zilnic au fost publicate chiar de mama agresoare pe rețelele sociale.

Maria Cristina, de la Asociația Inimi de Campioni, este cea care primit imaginile și a făcut cazul public. Imediat, femeia a alertat poliția.

„Am încercat să o caut, deoarece poliția nu a găsit-o, inițial, la cele două adrese pe care le avea. Tatăl fetiței este cel care m-a căutat și încearcă în cel mult două zile să ajungă în România. Copilul a fost dus la centrul de plasament. Tatăl ei a sunat și cei de acolo nu înțelegeau de ce copila se află acolo. Cam așa funcționează sistemul la noi. Tot tatăl mi-a comunicat că a sunat-o aseară pe femeie și fetița i-ar fi spus mamei că îi e foame, după care a bătut-o. Nu este singurul caz din România, este unul norocos că am dat de el”, spune Maria Cristina.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult