UPDATE. Procurorul general despre anchetarea TENTATIVEI DE ASASINAT la adresa lui Dragnea: Nu dăm interviuri. Reprezentanții PICCJ au precizat că nu există un dosar pe rol cu privire la o astfel de cauză

UPDATE. Procurorul general despre anchetarea TENTATIVEI DE ASASINAT la adresa lui Dragnea: Nu dăm interviuri. Reprezentanții PICCJ au precizat că nu există un dosar pe rol cu privire la o astfel de cauză
Procurorul general despre anchetarea TENTATIVEI DE ASASINAT la adresa lui Dragnea: Nu dăm interviuri

„La biroul de presă, vă rog frumos. Interviuri în fața Parchetului General nu dăm”, a declarat, miercuri, Augustin Lazăr, după ce a fost întrebat dacă Parchetul General a primit vreo plângere referitoare la cele spuse de Liviu Dragnea sau dacă procurorii din cadrul parchetului au făcut sau fac cercetări în acest sens.

În spațiul public, au apărut informații pe surse potrivit cărora s-ar infirma existența vreunei plângeri, investigații sau informații privind presupusa tentativa de asasinat asupra lui Liviu Dragnea. Mediafax a remis o adresă către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) în care a solicitat date dacă o astfel de anchetă a existat sau există, până la momentul transmiterii știrii neprimind niciun răspuns.

Reprezentanții Biroului de informații și relații publice al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) au precizat ulterior că pe rolul Parchetului nu a existat și nici nu există vreo anchetă referitoare la spusele președintelui PSD, Liviu Dragnea, care a acuzat o tentativă de asasinat anul trecut.

În același timp, surse din cadrul SPP au precizat pentru Mediafax că Serviciul de Pază și Protecție „nu a fost sesizat pe niciunul dintre elementele pe care le-a precizat Liviu Dragnea în declarația de marți, cu privire la amenințare și atentat”.

În ultimii ani, președintele PSD nu a mai beneficiat de paza și protecția ofițerilor SPP, el lansând în această perioadă critici la adresa directorului SPP Lucian Pahonțu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, marți, că a existat o tentativă de asasinat la adresa sa, patru cetățeni străini venind în România cu acesta scop, la inițiativa unui om celebru în lume. „Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. Nu vreau să povestesc, pentru că nu este cazul. Au venit patru străini în România, cazați la Athenee Palace, mă rog am scăpat. Dar asta nu înseamnă că o să îmi iau pază. Da (au ajuns la mine- n.r.)”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Președintele PSD spune că știe cine e în spatele acțiunii, dar nu a făcut public numele. „Suntem într-un stat mafiot. Statul paralel este o mafie. Știu că s-a cercetat, mai departe nu știu. Da, dar nu pot să spun asta (cine i-a plătit – n.r.). Da, un om foarte celebru în lume. Nu, nu mă gândesc la el (Soros – n.r). El se gândește la mine”, a mai spus Dragnea.

Inchide