Urmările ploilor: Drumul forestier care leagă Slănic Moldova de Poiana Sărată a fost puternic afectat / Sute de locuitori dintr-un sat au rămas izolați după ce podețul de acces a fost rupt de viitură – VIDEO

Redactor:
Corespondenti
Urmările ploilor: Drumul forestier care leagă Slănic Moldova de Poiana Sărată a fost puternic afectat / Sute de locuitori dintr-un sat au rămas izolați după ce podețul de acces a fost rupt de viitură – VIDEO
Salvamont Bacău avertizează că drumul forestier care leagă Slănic Moldova de Poiana Sărată este puternic afectat de ploi și pe el se poate intra doar cu mașini pregătite corespunzător. „Salvamontul are altă menire decât cea de a tracta mașini blocate în noroi", anunță salvamontiștii.

„Se înmulțesc solicitările către Salvamont Bacău pentru intervenții pe drumul forestier care leagă Slănic Moldova de Poiana Sărată. Mulți șoferi vor să ajungă pe un drum mai scurt în aceste localități și nu țin cont că acest drum este neamenajat, puternic afectat de ploile abundente din ultima perioadă, și, inevitabil, rămân cu mașinile în noroi. Salvatorii montani nu spun niciodatp NU atunci când cineva are nevoie de ajutor”, susține Salvamont Bacău.

Salvamontiștii îi roagă pe cei care vor să intre cu mașina pe un drum forestier să nu o facă dacă nu au o mașină pregătită corespunzător pentru astfel de drumuri.

„Salvamontul are altă menire decât cea de a tracta mașini blocate în noroi, aceea de a salva persoane accidentate în zona montană. Nu ne permitem să ne irosim resursele inutil”, adaugă Salvamont Bacău.

Sute de locuitori dintr-un sat din Vrancea, izolați după ce podețul de acces a fost rupt de viitură

Sute de locuitori din satul Voloșcani, comuna Vidra, județul Vrancea, au rămas izolați după ce podețul care făcea legătura cu rețeaua de drumuri județene a fost distrus de o viitură. Incidentul s-a produs noaptea trecută din cauza ploilor torențiale și a acumulărilor de apăde pe versanți.

Satul Voloșcani din comuna Vidra are aproximativ 250 de locuitori, iar legătura cu restul comunei se face pe drumul DC77. Din cauza ploilor puternice, podul din tuburi de beton s-a rupt, satul fiind
complet izolat.

Ca urmare, vineri zeci de locuitori nu au putut ajunge la serviciu, iar copiii au lipsit de la școală.

Surse din rândul autorităților i-au spus corespondentului Mediafax că vineri dimineață la fața locului s-au deplasat mai multe echipe de specialiști de la Drumuri și Poduri, dar și reprezentanți ai Prefecturii și ai Consiliului Județean. Autoritățile încearcă să găsească o soluție provizorie pentru a le permite locuitorilor să iasă din comunitate.

Podețul din tuburi de beton din comuna Vidra era degradat de mult timp și avea nevoie de reparații. De asemenea, autoritățile au promis că vor construi un pod nou, au semnat un contract de finanțare, dar lucrările au fost amânate de mai multe ori.

Foto: Salvamont Bacău/ Facebook

Inchide