Ana Petrescu
16.12.2019
Știri

USR: Decizia în dosarul Colectiv reprezintă un prim pas către dreptate

USR: Decizia în dosarul Colectiv reprezintă un prim pas către dreptate
Reprezentanții USR au transmis, referitor la decizia în dosarul Colectiv că este un prim pas către dreptate, însă la patru ani distanță de tragedia din Colectiv, „suntem la fel de vulnerabili în fața posibilelor pericole din instituțiile publice".

„Astăzi (luni – n.r.) s-a dat prima sentință în dosarul Colectiv. Decizia nu este definitivă însă reprezintă un prim pas către dreptate. Toți cei responsabili pentru incendiul din Colectiv trebuie să plătească pentru faptele comise. Nu trebuie să mai permitem ca incompetența și corupția să facă victime. Din păcate, la patru ani distanță de la tragedia care a marcat România, suntem la fel de vulnerabili în fața posibilelor pericole din instituțiile publice. Avem în continuare școli, spitale, teatre, cluburi care nu au autorizații ISU”, au scris, luni, reprezentanții USR pe pagina de Facebook a partidului.

Sursa citată mai spune că, odată cu sentința de luni din dosarul Colectiv, oamenii trebuie să rețină că pt cere celor care conduc instituțiile să le fie respectat dreptul la viață.

„Nerespectarea regulilor de siguranță este unul dintre simptomele statului corupt, nu-și face datoria și închide ochii în fața neregulilor. Odată cu sentința de astăzi, trebuie să reținem un lucru: avem tot dreptul să le cerem oamenilor din fruntea instituțiilor să ne respecte dreptul la viață și să nu mai gireze neregulile care pot produce tragedii”, a conchis sursa menționată.

Fostul primar al Primăriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat, luni, la opt ani și șase luni. Cei trei patroni ai clubului – George Anastasescu Costin Mincu și Paul Gancea – au primit câte 11 ani și opt luni de închisoare cu executare, în dosarul „Colectiv”. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în 10 zile.

Tags:
×
Inchide