VACANȚĂ. Cum vom merge în concediu, la vară, în Grecia. Anunț important legat de „pașaportul Covid”

Redactor:
Gandul
VACANȚĂ. Cum vom merge în concediu, la vară, în Grecia. Anunț important legat de „pașaportul Covid”
VACANȚĂ. Cum vom merge în concediu, la vară, în Grecia. Anunț important legat de „pașaportul Covid” / Sursa FOTO: https://storage.needpix.com

Vom mai putea merge în concediu, la vară, în Grecia? Da, dau asigurări atât autoritățile elene, cât și tour-operatorii români. Numai că se schimbă condițiile de deplasare, conform celui mai recent anunț făcut de Răzvan Pârjol, secretar de stat pentru turism în Ministerul Economiei.

Într-o intervenție la Digi 24, oficialul din Ministerul Economiei spune că toți turiștii ajunși în Grecia la vară vor face dovada unui test negativ pentru Covid-19. Însă nu vorbim despre un pașaport de sănătate, dă asigurări Răzvan Pârjol.

El afirmă că România poartă negocieri cu mai multe state europene pe marginea condițiilor de deplasare și acces pentru turiști. Printre acestea, Grecia, Franța și Bulgaria.

„Toată lumea își dorește o revenire cât mai rapidă, dar oarecum într-un mod cât se poate de unitar, atât ca măsuri de siguranță sanitară, cât și ca norme de operare, dar undeva și ca dată de redeschidere”, a declarat Răzvan Pârjol.

„Vor fi, cu siguranță, protocoale cu toate țările cu care vom avea un flux de călători reciproc”, dă asigurări secretarul de stat.

Strict referitor la cazul Greciei, oficialul din Ministerul Economiei spune că românii pot merge acolo în concediile din iunie sau iulie. Cu o condiție, atenție!

„Grecia va cere un atestat, sub orice formă ar fi el, de test la intrarea în țară și, pe baza propunerii de protocol pe care o vom primi în următoarele zile, vom vedea toate detaliile tehnice legate de retur și eventuală carantinare”, a explicat secretarul de stat.

Întrebat dacă este vorba despre un „pașaport Covid”, Răzvan Pârjol a răspuns: „Nu este vorba despre o hârtie tip pașaport, carnet de sănătate, este adeverința unui test făcut înainte de plecare”.

Inchide