Valeriu Stoica: Anticipatele n-ar rezolva nimic. Florin Cîţu, dacă discută de anticipate, este iresponsabil şi vorbeşte împotriva interesului PNL  

Valeriu Stoica: Anticipatele n-ar rezolva nimic. Florin Cîţu, dacă discută de anticipate, este iresponsabil şi vorbeşte împotriva interesului PNL   
Valeriu Stoica / Sursă Foto: Captură - YouTube
Publicat: 26/10/2021, 21:59
Actualizat: 26/10/2021, 22:02

Fostul președinte PNL Valeriu Stoica a declarat pentru publicația Adevărul că alegerile anticipate ar duce la agravarea situaţiei politice. De asemenea, acesta a mai afirmat că pentru PNL, un astfel de scrutin ar constitui o problemă şi mai mare, pentru că liberalii ar putea pierde din mandate.

„Anticipatele n-ar rezolva nimic. Ar agrava criza existentă, ar duce la diminuarea semnificativă a ponderii PNL în Parlament. S-ar putea ca scorul luat după anticipate să fie atât de favorabil PSD-ului, încât să poată să facă guvernul numai cu UDMR şi cu celelale minorităţi din Parlament. Cel mai prost din anticipate ar ieşi PNL. Nici USR n-ar ieşi foarte bine. Partidele câştigătoare ar fi eventual PSD şi AUR”, a declarat pentru sursa citată Valeriu Stoca.

Fostul lider politic a precizat faptul că Florin Cîţu dă dovadă de iresponsabilitate când aduce în atenţia soluţia anticipatelor pentru deblocarea situaţiei, pentru că liberalii ar fi dezavantajaţi: „Florin Cîţu, dacă discută de anticipate, este iresponsabil şi vorbeşte împotriva interesului PNL. Pentru că anticipatele în acest moment reprezintă o strategie perdantă pentru PNL, iar un preşedinte de partid nu ar trebui să vorbească în dauna propriului partid”.

Valeriu Stoica este de părere că soluţia cea mai la îndemână de rezolvare a crizei politice este refacerea Coaliţiei în structura PNL, USR şi UDMR, însă cu un protocol bine pus la punct, prin care să existe soluţii şi pentru eventuale momente tensionate din viitor, fiind dat exemplul modul cum a procedat CDR, după criza politică de la începutul anului 1998, care potrivit fostului ministru al Justiţiei a durat circa două luni şi jumătate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase