Vanghelie către Ponta: Lideri PSD sunt în arest petru că l-ai lăsat pe Oprea să pună mâna pe justiție

Vanghelie către Ponta: Lideri PSD sunt în arest petru că l-ai lăsat pe Oprea să pună mâna pe justiție
Publicat: 08/06/2015, 09:22

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie, fost lider al PSD București, exclus din partid în noiembrie 2014, după ce i-a criticat pe Victor Ponta și Liviu Dragnea pentru eșecul din alegerile prezidențiale, îi transmite o scrisoare deschisă lui Victor Ponta, postată duminică seară pe pagina de Facebook de către echipa sa de comunicare.

Marian Vanghelie, aflat în arest preventiv într-un dosar în care este acuzat de către DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani, îi scrie liderului PSD, Victor Ponta, că „cel mai mare și cel mai puternic partid politic din România este în pericol să fie decapitat” și îl avertizează că prin „mezalianța” cu Gabriel Oprea sacrifică partidul.

„Partidul Social Democrat este partidul la care am pus umărul alături de sute de mii de membri, pentru milioanele de români care au avut și au încredere în valorile social-democrației, pentru milioane de tineri care vor locuri de muncă, pentru pensionarii care speră la o bătrânețe demnă, pentru medicii și profesorii care nu mai suportă umilința salariilor de mizerie. Mă adresez, deopotrivă, lui Victor Ponta, încă președintele acestui partid, cât și tuturor membrilor PSD care trec, acum, printr-o perioadă tulbure, cu temeri pentru viitorul acestui partid pentru care am muncit și în care am crezut cu toții. Victore, nu este prima dată când îți atrag atenția că, prin mezalianța cu Generalul Oprea, îți sacrifici destinul politic și, odată cu al tău, al întregului partid. Atât eu, cât și alți lideri ai partidului suntem, acum, în arest pentru că l-ai lăsat pe Generalul Oprea să puna mâna pe Justiția din România. Nu uita că oameni ca mine, care au construit partidul în ultimii 20 de ani, stau în pușcării, nevinovați, pentru că au vrut să se opună acestui gen de a face politică!
Nu uita că, indiferent de cât de nevinovat ești, am învățat prin această experiență a arestului preventiv că atunci când nu există reguli și când morala politică este tradată, tot nevinovații sunt cei care plătesc.
Știi bine că punerea ta sub acuzare constituie o lovitură majoră dată partidului care te-a făcut ceea ce ești, Primul Ministru al Guvernului României. Mă adresez ție și tuturor celor care au puterea de decizie în acest partid, să aveți mare grijă la următorii pași care trebuie făcuți”, afirmă fostul primar al Sectorului 5.

El mai spune că „orice înțelegere cu Generalul Oprea va duce la sacrificarea partidului prin sacrificarea nevinovaților”.

„Cei ca Generalul Oprea nu sunt interesați de națiunea română și de statul român. El este interesat să militarizeze viața politică românească și, prin instrumentele sale din justiție, să distrugă orice mecanism democratic instaurat în ultimii 25 de ani. Îi rog pe toți aceia cărora li s-au înscenat și fabricat acțiuni mediatice sau în justiție să își amintească ce a făcut acest individ în perioada lui Adrian Nastase, alături de echipa Bittner, altă alianță nefastă pentru liderii de atunci și pentru întregul partid, față de care m-am împotrivit cu fermitate. Dar justiția de atunci acționa corect, în sprijinul adevărului și al dreptății, nu la comandă. Atunci am reușit să scot adevărul la iveală și să trec peste hopul dosarelor fabricate de Generalul Oprea cu ajutorul Procurorului General din acea vreme, care astăzi este secretar de stat în Ministerul pe care acesta îl conduce. Și eu, și alți colegi am trecut prin acele momente de pericol, dar în aceste zile Generalul Oprea, prin oamenii lui de casă răspândiți în toate instituțiile statului, își depășește cu mult atribuțiile funcțiilor pe care le are, amestecându-se în actul de justiție. (…) Victor, știm amândoi că instituțiile abilitate ale României, dar și cele internaționale, cunosc cine este Generalul Oprea, ce a facut el în ultimii 20 de ani și cum s-a folosit de justiția din Romania nu în «interesul national», ci în propriul interes. De aceea, repet: PSD-ul, acest mare partid, va suferi o înfrangere istorică tocmai din cauza înțelegerii nefaste dintre tine și Generalul Oprea. Nu uita că partidul este cel care îți dă puterea, nu Generalul Oprea, iar atunci când cineva îți dă un drept ți-l poate și lua. Noi suntem partidul, cei are au pus umărul la construirea lui și au fost dați la o parte după ce și-au facut treaba, nu Generalul Oprea care prin trădari și jocuri de culise nu face nimic altceva decât să se cațere pe PSD! Victore, decizia e la tine!”, își încheie Vanghelie scrisoarea adresată liderului PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ