Vanghelie cere să fie făcute public documentele privind schimbul de terenuri în cazul Constanda

Vanghelie cere să fie făcute public documentele privind schimbul de terenuri în cazul Constanda
Liderul PSD București Marian Vanghelie a cerut, vineri, într-o conferință de presă, să fie făcute public mai multe documente care au stat la baza schimbului de terenuri în cazul lui Costică Constanda, aprobat, cu o zi în urmă, de consilierii municipali.
Publicat: 15/02/2012, 11:47
Actualizat: 20/07/2012, 11:54

Liderul PSD București Marian Vanghelie a cerut, vineri, într-o conferință de presă, să fie făcute public mai multe documente care au stat la baza schimbului de terenuri în cazul lui Costică Constanda, aprobat, cu o zi în urmă, de consilierii municipali. Documentele solicitate de Vanghelie sunt expertizele terenurilor din Parcul Bordei și Satul Francez care au stat la baza negocierilor, precum și documentele de legalitate prin care Constanda a cumpărat drepturile litigioase ale terenului din Satul Francez.

Totodată, Vanghelie a spus că așteaptă să vadă dacă "organele abilitate, Procuratură, DNA, DIICOT se sesizează în cazul schimburilor de terenuri", în opinia sa acest schimb reprezentându "unul dintre cele mai mari tunuri ale lui Videanu". Vanghelie a adăugat că, în urma demisiei consilierilor PSD din Consiliul General al Municipiului București, care a intervenit tocmai pentru a delimita imaginea partidului, "sistemul a încercat să cumpere consilierii rămași", făcând referire la o declarație a consilierului general Octavian Petrovici.

Marian Vanghelie a afirmat că, în cazul în care va câștiga Primăria Capitalei, va verifica "toate ilegalitățile lui Videanu și Băsescu", va "lua la verificat" toate contractele în care bucureștenii au fost păgubiți, va analiza și expertiza afacerea cu parcarea Dalli. Totodată, Vanghelie a spus că, urmare a hotărârii de joi, lui Constanda i-au revenit, pe lângă cele 2,8 hectare din Satul Francez, cele 16 vile aparținând municipalității, pe care le va achiziționa cu aproximativ 400.000 de euro, în condițiile în care în acea zonă a Bucureștiului prețul unei singure vile se ridică la patru milioane de euro, dar și cinci mii de metri pătrați, cu PUZ aprobat, în Parcul Bordei.

Marian Vanghelie a apreciat că, urmare a schimbului de terenuri, omului de afaceri Costică Constanda i-ar reveni, în mod real, 163 de milioane de euro, precizând că 84 de milioane de euro valorează terenul, 64 de milioane casele de pe el și 15 milioane terenul care i-a rămas în Parcul Bordei, la valoarea reală a pieței.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase