Verdict final în cazul medicului Burnei, acuzat că a făcut experimente pe copii

Verdict final în cazul medicului Burnei, acuzat că a făcut experimente pe copii
Publicat: 09/10/2017, 15:05
Actualizat: 25/03/2019, 23:30

Tribunalul Municipiului București (TMB) a decis, în 29 septembrie, să ridice interdicția impusă lui Gheorghe Burnei de a profesa într-un spital din sistemul public de sănătate. Măsura a fost contestată de procurori la Curtea de Apel.

„Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Desființează, în parte, încheierea din 29 octombrie 2017 a Tribunalului București și pe fond, rejudecând, respinge cererea de modificare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpat”, a decis, luni, Curtea de Apel București.

Astfel, în urma sentinței, medicul Gheorghe Burnei nu va putea reveni în sala de operații.

Medicul Gheorghe Burnei a cerut conducerii Universității de Medicină „Carol Davila” București să îi aprobe cererea de pensionare pentru că a atins limita de vârstă, de 65 de ani, a declarat, în 30 septembrie, pentru MEDIAFAX, rectorul instituției de învățământ, Ionel Sinescu.

„Domnul profesor Brunei și-a depus în urma cu aproximativ o săptămână cererea de pensionare deoarece a atins limita de vârstă, de 65 de ani. Este un demers perfect normal și perfect legal”, a spus Sinescu.

Decizia de pensionare a fost semnată începând cu data de 22 septembrie.

Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinți în contracte de donații, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecțiuni inexistente în realitate, el și familia sa primind chiar și deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase