Verdict final în cazul medicului Burnei: Nu mai poate profesa într-un spital de stat

Verdict final în cazul medicului Burnei: Nu mai poate profesa într-un spital de stat
Publicat: 31/08/2017, 14:27
Actualizat: 05/06/2018, 16:53

„Respinge cererea de modificare a conținutului măsurii controlului judiciar formulată de inculpatul BURNEI GHEORGHE. Menține interdicția impusă inculpatului de a nu exercita profesia sau de a nu desfășura activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta în Spitalul Clinic de Urgențe de Copii Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Prima instanță, Tribunalul București, a decis admiterea solicitării de exercitare a profesiei făcută de Gheorghe Burnei. Judecătorii și-au motivat decizia precizând că „necesitatea ocrotirii opiniei publice nu mai este actuală”. Deși decizia nu era definitivă, a stârnit reacții negative din partea medicilor din Secția de Ortopedie a Spitalului „Marie Curie”. Doctorii au trimis o scrisoare în care spun că refuză în orice fel colaborarea cu medicul Gheorghe Burnei, amenințând cu demisia sau chiar greva

Ulterior, medicul Gheorghe Burnei a transmis, printr-o scrisoare deschisă, că este nedumerit de reacția doctorilor de la Marie Curie care au redactat un memorandum împotriva revenirii lui, precizând că i-a ajutat pe toți, inclusiv prin intervenții la minister pentru scoaterea la concurs a posturilor.

„Sunt astăzi în poziția de a mă întreba cine-mi mai sunt prietenii. Medicii titulari, cu care am petrecut mai mult timp decât cu propria-mi familie, ajung să scrie memorandumuri împotriva întoarcerii mele la spital? Pe toți i-am ajutat încă de la venirea în Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii Marie Curie. În perioada rezidențiatului lor am făcut eforturi să își însușească toate cunoștințele necesare, astfel încât încă din anul III să fie la nivelul unor medici specialiști. I-am sprijinit să practice medicina în București, având discuții cu conducerea spitalului și intervenind personal la Ministerul Sănătății pentru a îi ruga să fie de acord cu scoaterea posturilor la concurs. I-am acceptat la doctorat și toți sunt acum doctori în medicină”, transmite Gheorghe Burnei printr-o scrisoare deschisă.

Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinți în contracte de donații, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecțiuni inexistente în realitate, el și familia sa primind chiar și deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.