Veste proastă pentru microbiști. Stadionul Steaua NU va fi gata în totalitate pentru EURO 2020

Veste proastă pentru microbiști. Stadionul Steaua NU va fi gata în totalitate pentru EURO 2020
Când va fi gata arena din Ghencea

Oficialii prezenți la fața locului au anunțat că stadionul Steaua va fi gata la finalul anului 2020.

La marginea șantierului din Ghencea, unul dintre constructori a făcut anunțul: „În momentul ăsta se lucrează la fundații. Zona de gradene și de tribune. Sunt fundații izolate. Sub tribuna VIP va fi și parcarea subterană. 20 mai 2020 e termenul nostru pentru a folosi stadionul ca teren de antrenament. Finalizat nu o să fie stadionul pe 20 mai. Se va putea folosi pentru antrenament. În perioada respectivă se va putea intra pe teren și nu vor exista aceste probleme (n.r întrebat dacă șantierul nu va reprezenta un inconvenient pentru echipele sosite la București). Vor fi mai multe zone care nu vor fi gata la momentul respectiv, dar terenul se va putea folosi pentru antrenament”, a spus unul dintre constructori, citat de Telekom Sport.

Dacă arena din Ghencea nu va fi gata la timp, iar șantierul va rămâne deschis, rămâne de văzut ce se va întâmpla în Giulești. Procesul de demolare este în toi, astfel că e greu de crezut că echipele vor putea măcar să se antreneze pe el, în timpul Campionatului European din 2020.

Stadionul Steaua București va avea o capacitate de 31.254 de locuri, iar valoarea lucrărilor va fi de aproximativ 64,5 milioane de euro, cu TVA, taxe și cote incluse.

Suprafața construită a crescut cu 12.000 mp ajungând la 82.000 mp, iar noul proiect permite optimizarea fluxului de spectatori, păstrarea intactă a bazelor de antrenament deja existente în cadrul complexului, precum și creșterea numărului de locuri de parcare la peste 570 de locuri.

Foto: Hepta

Inchide