Vicepreședintele CJ Iași, scandal și acuzații grave după Olimpiada județeană de matematică: Cristina Vâlcu, adjunct al ISJ Iași, este „șmenuitoarea-șefă”

Vicepreședintele CJ Iași, scandal și acuzații grave după Olimpiada județeană de matematică: Cristina Vâlcu, adjunct al ISJ Iași, este șmenuitoarea-șefă
Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Victor Chirilă, membru PNL, a declarat, miercuri, că olimpiada județeană de matematică nu s-a desfășurat în mod corect, el acuzând-o pe Cristina Vâlcu, adjunct al ISJ Iași, că este "șmenuitoarea-șefă" a acestui concurs.
Publicat: 13/03/2013, 19:58
Actualizat: 27/09/2018, 19:50

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Victor Chirilă, membru PNL, a declarat, miercuri, că olimpiada județeană de matematică nu s-a desfășurat în mod corect, el acuzând-o pe Cristina Vâlcu, adjunct al ISJ Iași, că este „șmenuitoarea-șefă” a acestui concurs.

Victor Chirilă a făcut aceste declarații miercuri, în fața sediului Inspectoratului Școlar Județean Iași, fiind nemulțumit că fiul soției sale, calificat inițial la faza națională a olimpiadei de matematică a fost ulterior descalificat, după ce un alt concurent a obținut punctaj superior, în urma contestației depuse, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Chirilă a spus că faza județeană a olimpiadei de matematică s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute și că fiul soției sale a obținut locul trei, care îi asigura prezența la faza națională.

Potrivit lui Chirilă, în urma contestației depusă de un concurent clasat pe un loc inferior, acesta din urmă a obținut punctaj superior fiului soției sale și astfel s-a calificat la olimpiada națională.

„Este inadmisibil ce s-a întâmplat. Este vorba despre olimpiada de matematică, la clasa a opta. Spun toate aceste lucruri în calitate de simplu cetățean. De patru ani urmăresc fenomenul și se fac șmenuri în urma contestațiilor. Nu este olimpiada elevilor, ci olimpiada profesorilor care țin cu dinții ca elevii lor să se califice mai departe la olimpiade. Am tăcut până acum, dar văd că este un obicei deja. Profesorii se adună seara, iar în urma contestațiilor se fac jocuri. Cum să-i dea elevului respectiv șase puncte în plus? Inițial, el a luat 15 puncte, iar după recorectare l-a întrecut pe băiatul meu”, a spus Victor Chirilă.

El a precizat că, cel mai probabil, a fost o înțelegere între profesori, întrucât primii trei clasați inițial, inclusiv fiul său, erau cu toții elevi ai Colegiului Național din municipiu.

„Cum să fie trei calificați de la același colegiu, așa au gândit. Apoi au dat un loc și unui elev de la colegiul Emil Racoviță. Totul se împarte în funcție de rangul profesorilor, nu funcție de ceea ce știu elevii”, a mai spus vicepreședintele CJ Iași.

El a acuzat-o pe adjuncta ISJ Iași, Cristina Vâlcu, totodată președinta comisiei de organizare a olimpiadei de matematică, că a fost „șmenuitoarea-șefă” a concursului.

„Este șmenuitoarea-șefă, așa să scrieți. Îmi asum ce spun. E tot mai golănește ceea ce se întâmplă”, a mai precizat Victor Chirilă.

El a precizat că nu poate ascunde adevărul chiar dacă el este membru PNL, iar Cristina Vâlcu este susținută de PSD pentru funcția deținută în cadrul ISJ.

„Ce dacă suntem amândoi în USL? Eu spun în calitate de părinte toate astea. Politica nu mă interesează aici”, a mai afirmat Chirilă.

El a adăugat că și alți părinți gândesc ca el, dar nu au curajul să iasă public, pentru a nu le face rău copiilor.

„Ce rău să-i fac copilului? Părinții tac mâlc, le e frică să nu le pună apoi nota trei la școală. Dacă văd chestii din astea, îl mut cu școala într-o țară străină. Știu ce poate copilul, nu-și bate joc nimeni de el”, a mai spus vicepreședintele CJ Iași.

În replică, adjunctul ISJ Iași, Cristina Vâlcu, a declarat că întreg concursul a fost corect, ea respingând acuzațiile că s-ar fi făcut aranjamente.

„Domnul Chirilă a acuzat că înaintea soluționării contestațiilor, băiatul dumnealui era calificat pentru faza națională, iar după soluționarea contestatiilor, un elev de la Colegiul «Emil Racoviță» l-a întrecut. Dumnealui a făcut un circ asemănător și anul trecut. Precizez că tezele de la olimpiada de matematică au fost corectate de către cei mai buni profesori din învățământul superior ieșean. De aceea, nu poate fi pus la îndoială modul în care lucrările au fost evaluate”, a declarat Cristina Vâlcu, inspector adjunct în cadrul ISJ Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...