Viceprimarul Capitalei, despre copilul omorât de câini: Vinovat este cel care are spațiul privat

Viceprimarul Capitalei, despre copilul omorât de câini: Vinovat este cel care are spațiul privat
Publicat: 04/09/2013, 17:40
Actualizat: 30/07/2014, 09:55

Viceprimarul Marcel Nicolaescu susține că vinovat în cazul copilului omorât de câini este cel care are spațiul privat și nu l-a îngrădit, precizând că deocamdată PMB nu face anchetă, dar va avea o strategie foarte agresivă, iar până la sfârșitul anului nu vor mai fi așa mulți câini pe străzi.
„Deocamdată nu este nicio anchetă. Deocamdată problema noastră este – și vă repet a nu știu câta oară – noi am avut în vedere această problemă a câinilor și am aprobat în Consiliu trei hotărâri de Consiliu care presupun să-i sterilizăm sau să-i adunăm în adăposturi. Asta va fi o activitate extrem de agresivă în continuare, urmăm și noi niște proceduri. Sunt proceduri legale, nu le faci, după aia mergi în anchetă”, a declarat viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu, răspunzând unei întrebări privind o eventuală anchetă a municipalității în cazul copilului de patru ani ucis de câini în zona Parcului Tei.

Nicolaescu a precizat că „nefericitul caz” s-a petrecut într-un spațiu privat, care nu aparține parcului.

„Referitor la acest caz, fără să fim disculpați, incidentul s-a produs într-o zonă privată, unde era obligația acelei firme să îngrădească acel țarc. Acolo au fost aciuiți mai mulți câini, firma respectivă le-a asigurat hrana, după care au început să recunoască faptul că sunt stăpâni ai acelei zone. Copilul a scăpat de sub supravegherea bunicii, a fugit în acel loc și a apărut incidentul cu acea haită”, a spus Nicolaescu, într-o conferință de presă la Arena Națională.

Întrebat cine este vinovat pentru această tragedie, viceprimarul a răspuns: „Cel care are spațiul privat și nu l-a îngrădit”.

Întrebat de ce nu s-au luat măsuri înainte să se întâmple o tragedie, în condițiile în care prevenția este în sarcina Primăriei Capitalei, Nicolaescu a spus că municipalitatea face prevenție și, împreună cu Poliția Comunitară, cu Poliția Locală, urmărește câinii prin parcuri, ca aceștia să nu fie agresivi.

„Primăria Municipiului București are o activitate permanentă, nu luăm acum măsuri că este un caz nefericit. Chiar este un caz nefericit și regretăm cu toții acest lucru. Pentru noi, v-am spus, este o activitate permanentă și primarul general are în vedere ca să rupă odată această problemă și să o rezolve cu adevărat”, a adăugat Nicolaescu.

Viceprimarul a asigurat că până la sfârșitul anului nu vor mai fi așa mulți câini pe străzi, se va vedea „o îmbunătățire a acestei probleme”.

„Vom achiziționa foarte multe mașini, cel puțin zece, vom lua hingheri și îi vom ridica pe câinii foarte agresivi, pe ceilalți îi sterilizăm, iar majoritatea îi ducem în adăposturi”, a mai spus Nicolaescu.

El a precizat că tot timpul atunci când au fost sesizate cazuri de câini agresivi, aceștia au fost ridicați și duși în adăposturi.

„Dar sunt foarte mulți și, prin sterilizare, nu se mai înmulțesc. Vom găsi soluții optime ca să nu se mai înmulțească”, a mai spus Nicolaescu.

Copilul în vârstă de patru ani a murit luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de șase ani, a fost mușcat de un picior, dar a reușit să fugă și să-și anunțe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Național de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de mușcături de câini.
Procurorii Parchetului instanței supreme fac cercetări în acest caz, fiind făcute și verificări privind respectarea legislației legate de gestionarea câinilor fără stăpân.

Anchetatorii îl audiată, miercuri, pe Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

Șeful Poliției Locale Sector 2, Aurel Dobrilă, și directorul general al DGASPC, Isabela Hurjui, au fost sancționați pentru lipsa de reacție în realizarea atribuțiilor, în cazul copilului omorât de câini, primarul Neculai Onțanu propunând Comisiei de Disciplină demiterea acestora.

Administratorul terenului de lângă Parcul Tei, unde copilul de patru ani a fost omorât de câini, a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că nu avea plan de pază, iar paznicul care supraveghea proprietatea a fost sancționat cu 300 de lei pentru că nu avea atestat, acesta nefiind calificat pentru a presta servicii de pază, potrivit unor surse din Poliția Capitalei.
Șase câini au fost ridicați de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei, unul dintre aceștia având urme de sânge, a declarat Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la ASPA.

Câinele care a fost găsit cu sânge pe bot fusese sterilizat de ASPA și adoptat de Fundația Caleidoscop în 2008, a mai spus Băncescu.

O femeie care a fost membră a Fundației Caleidoscop și a semnat formularul prin care câinele care a ucis un copil a fost adoptat în 2008 de acest ONG, angajându-se să nu îl abandoneze, spune că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident, iar ea are conștiința curată, potrivit stirileprotv.ro.

Semnătura de pe formular îi aparține Laviniei Mirela Nica, care era pe atunci voluntar al ONG-ului Caleidoscop. Tot ea și-a asumat răspunderea în numele organizației pentru alți opt maidanezi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Ora de vară. În ce an a fost introdusă pentru prima oară în România și...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid