Victimele incendiului din Colectiv au fost uitate. Câte persoane au participat la slujba de pomenire

Victimele incendiului din Colectiv au fost uitate. Câte persoane au participat la slujba de pomenire
Publicat: 30/07/2016, 18:09

La nouă luni de la incendiul produs în clubul Colectiv, Arhiepiscopia Bucureștiului a organizat o slujbă de pomenire a celor 64 de persoane care și-au pierdut viața atunci. La eveniment au venit însă numai câteva dintre familiile celor morți în incendiu și unii dintre tinerii care au fost răniți, dar au scăpat cu viață.

Cu ochii în lacrimi, mama lui Marius Rușitoru, care avea doar 27 de ani, spune că încă nu se poate obișnui cu gândul că fiul ei, care a plecat în urmă cu nouă luni la un concert în Colectiv, nu se va mai întoarce acasă.

„E o durere care va trebui să ne obișnuim cu ea. Fiul meu, pentru mine viața s-a oprit. Aș da oricât să îl mai văd. Doar în vis de acum încolo, doar în vis o să-l mai văd. Sper până la Dumnezeu să se facă dreptate. Cei care au legea și dreptatea în mână să se gândească că și ei au copii și oricui se poate întâmpla”, a spus femeia jurnaliștilor.

Tatăl lui Marius poate accepta cu greu că au trecut nouă luni fără ca autoritățile și justiția să condamne măcar pe unii dintre cei care se fac vinovați de moartea fiului său.

„Procuratura trage mâța de coadă, în loc să cerceteze. Am fost la Procuratură și am întrebat cine e de vină? Singura durere este că cei vinovați sunt în continuare bine-mersi. Mi-au omorât copilul, cu aceeași măsură trebuie să plătească”, a spus Ionel Rușitoru.

În fața micului altar format pe trotuarul de lângă intrarea în clubul Colectiv sunt în continuare sute de fotografii ale celor care au pierit în incendiul din 30 octombrie.

Cu o candelă în mână și privirea ațintită asupra unei fotografii stă o altă mamă. Vorbește încă la prezent despre fiul ei și despre prietenii acestuia, chiar dacă de nouă luni nu îi mai poate mângâia chipul decât pe fotografiile înrămate.

„Sunt copii la 28, la 25 de ani, până în 35 de ani. Toți sunt tineri, deștepți, frumoși, care s-au dus…s-au dus”, a spus femeia, cu o voce stinsă, jurnaliștilor prezenți la comemorare.

Cei câțiva părinți care au participat la slujba de pomenire spun că este foarte greu și de dureros să te întorci în locul în care persoane dragi și-au pierdut viața, astfel că îi înțeleg pe cei care nu au venit la această comemorare.

Cele nouă luni scurse de la incendiul din 30 octombrie au fost unele dintre cele mai grele și pentru tinerii care au scăpat cu viață.

Alex Plîngu are toată mâna dreaptă înfășurată într-un bandaj elastic, pentru a o feri de razele soarelui. Spune că încă nu o poate controla, încă trebuie să se dea de trei ori pe zi cu diverse creme de refacere a tegumentului și mai are nevoie de cel puțin două operații.

„Mâna mi se blochează, mă cert cu ea, nu ne înțelegem. E aiurea și le «mulțumesc» celor vinovați că mi-au oferit un stres suplimentar. Au trecut cu greu cele nouă luni, au trecut cu speranța că o să se rezolve cazul și nu s-a rezolvat nimic. Da, s-a schimbat ceva! Cluburile s-au redeschis, alea care au fost închise s-au redeschis. Dar, ceva în bine nu, pentru că totul, știi cum e? ,«Money talks» (n.r. banii vorbesc). Colectiv a fost o afacere foarte profitabilă pentru foarte mulți oameni și a adus foarte mulți bani. Pile, relație, mafie, asta ne caracterizează pe noi ca popor”, spune Alex..

Deși Parchetul General a trimis în judecată dosarul incendiului de la clubul Colectiv încă din 28 aprilie, acesta a rămas blocat la camera preliminară a Judecătoriei Sectorului 4. Magistratul care trebuie să analizeze dacă măsurile dispuse de Parchet în acest dosar sunt corecte, nu a finalizat încă cercetarea judecătorească, deși Codul de Procedură Penală impune un termen maxim de 60 de zile în care să se facă această analiză.

În acest dosar, cei trei proprietari ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea, Costin Mincu și reprezentanții firmei de la care proveneau artificiile, Daniela Niță, Cristian Niță și Viorel Zaharia, sunt acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, fiind cercetați sub control judiciar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”