VIDEO | Altercație între o elevă și directoarea unui liceu din Mediaș: „Stau aici să-ți fac ție nervi”

Publicat: 06/10/2022, 21:05

Un nou episod de violență școlară s-a desfășurat într-o sală de clasă din România. O filmare realizată recent într-o sală de clasă din Mediaș s-a viralizat rapid pe grupurile de elevi și pe rețelele de socializare. În imagini apar o elevă și o profesoară, între care pare să aibă loc o altercație.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută la Colegiul Tehnic „Mediensis” din Mediaș, iar profesoara implicată este chiar directoarea școlii.

La un moment dat, pe filmare se poate vedea cum directoarea vine către elevă, îi trage scaunul de sub ea și o împinge, iar eleva la rândul său o bruschează pe profesoară și îi spune: „Stau aici să-ți fac ție nervi!”.

În urma acestui incident la colegiul medieșean, o anchetă a fost declanșată la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, chiar dacă nu a fost depusă nici o plângere.

Director: „Un incident regretabil”

În imaginile respective apare o elevă din clasa a IX-a și directoarea școlii, care este profesoară de chimie. Femeia a povestit cum s-a petrecut totul, mărturisind că incidentul este unul „regretabil”. Totul a pornit de la eleva care, aflându-se în ultima bancă, a început să deranjeze ora.

„Filmarea este de miercuri. Am avut oră cu clasa a IX-a, învățământ profesional. Încă de la începutul orei, eleva care apare în filmare, stătea în spate, râdea, făcea gălăgie și deranja ora. I-am cerut să vină în față, în prima bancă, însă în continuare a vociferat, vorbind urât. Într-un final, fiindcă am insistat, a venit în față. Și-a pus lucrurile pe bancă, a trântit scaunul, apoi s-a așezat. Am rugat-o să nu mai facă asta, dar a continuat cu același gest. I-am spus: Dacă te deranjează scaunul, ridică-te în picioare și lasă-l deoparte.

În acel moment a început să îmi vorbească la per tu, continuând să îl trântească. M-am apropiat de ea și i-am tras scaunul într-o parte, spunându-i că, dacă o deranjează, atunci să stea în picioare. S-a enervat și a început să țipe, să dea din mâini. Mi-am dat seama că ceva nu e în regulă și am încercat să o liniștesc, fiindcă nu avea nimeni nimic cu ea. Am rugat-o să stea la oră liniștită dacă dorește, însă nu mă înțelegeam deloc cu ea.

Eu nu am agresat-o pe această fetiță și nici eu nu am fost agresată de ea. Mi-am dat seama că are o problemă, astfel că, la finalul orei, am vorbit cu ea să aflu ce se întâmplă. Am rugat-o să vină cu părinții la școală, mi-a spus că tata nu vine, că mama nu poate, că sunt divorțați și așa mai departe”, a precizat Ana Bocioancă, directorul Colegiului Tehnic „Mediensis” Mediaș, pentru Ora de Sibiu. 

Copiilor le-a lipsit mult interacțiunea și, fiindcă în ultimii ani cursurile s-au desfășurat în mare parte online, fără prezență fizică, reîntoarcerea în școli poate fi dificilă, consideră directoarea școlii.

Cât despre incident, aceasta spune că este unul „regretabil”.

„Eu sunt un om calm și echilibrat. Am vrut doar să gestionez această situație, fiindcă mi-am dat seama că ceva nu e în regulă cu eleva. A avut o criză de nervi, pun totul și pe seama problemelor de acasă, fiindcă toate acestea au un ecou în comportamentul lor.

Venim după o perioadă în care școala s-a făcut online, iar copiilor le-a lipsit interacțiunea. Fiind în clasa a IX-a, trebuie să ne dăm timp să îi cunoaștem pe elevi. Tare rău mi-a părut că a avut loc acest incident”, spune directoarea școlii Ana Bocioancă. 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase