VIDEO | Altercație între o elevă și directoarea unui liceu din Mediaș: „Stau aici să-ți fac ție nervi”

Publicat: 06/10/2022, 21:05

Un nou episod de violență școlară s-a desfășurat într-o sală de clasă din România. O filmare realizată recent într-o sală de clasă din Mediaș s-a viralizat rapid pe grupurile de elevi și pe rețelele de socializare. În imagini apar o elevă și o profesoară, între care pare să aibă loc o altercație.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută la Colegiul Tehnic „Mediensis” din Mediaș, iar profesoara implicată este chiar directoarea școlii.

La un moment dat, pe filmare se poate vedea cum directoarea vine către elevă, îi trage scaunul de sub ea și o împinge, iar eleva la rândul său o bruschează pe profesoară și îi spune: „Stau aici să-ți fac ție nervi!”.

În urma acestui incident la colegiul medieșean, o anchetă a fost declanșată la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, chiar dacă nu a fost depusă nici o plângere.

Director: „Un incident regretabil”

În imaginile respective apare o elevă din clasa a IX-a și directoarea școlii, care este profesoară de chimie. Femeia a povestit cum s-a petrecut totul, mărturisind că incidentul este unul „regretabil”. Totul a pornit de la eleva care, aflându-se în ultima bancă, a început să deranjeze ora.

„Filmarea este de miercuri. Am avut oră cu clasa a IX-a, învățământ profesional. Încă de la începutul orei, eleva care apare în filmare, stătea în spate, râdea, făcea gălăgie și deranja ora. I-am cerut să vină în față, în prima bancă, însă în continuare a vociferat, vorbind urât. Într-un final, fiindcă am insistat, a venit în față. Și-a pus lucrurile pe bancă, a trântit scaunul, apoi s-a așezat. Am rugat-o să nu mai facă asta, dar a continuat cu același gest. I-am spus: Dacă te deranjează scaunul, ridică-te în picioare și lasă-l deoparte.

În acel moment a început să îmi vorbească la per tu, continuând să îl trântească. M-am apropiat de ea și i-am tras scaunul într-o parte, spunându-i că, dacă o deranjează, atunci să stea în picioare. S-a enervat și a început să țipe, să dea din mâini. Mi-am dat seama că ceva nu e în regulă și am încercat să o liniștesc, fiindcă nu avea nimeni nimic cu ea. Am rugat-o să stea la oră liniștită dacă dorește, însă nu mă înțelegeam deloc cu ea.

Eu nu am agresat-o pe această fetiță și nici eu nu am fost agresată de ea. Mi-am dat seama că are o problemă, astfel că, la finalul orei, am vorbit cu ea să aflu ce se întâmplă. Am rugat-o să vină cu părinții la școală, mi-a spus că tata nu vine, că mama nu poate, că sunt divorțați și așa mai departe”, a precizat Ana Bocioancă, directorul Colegiului Tehnic „Mediensis” Mediaș, pentru Ora de Sibiu. 

Copiilor le-a lipsit mult interacțiunea și, fiindcă în ultimii ani cursurile s-au desfășurat în mare parte online, fără prezență fizică, reîntoarcerea în școli poate fi dificilă, consideră directoarea școlii.

Cât despre incident, aceasta spune că este unul „regretabil”.

„Eu sunt un om calm și echilibrat. Am vrut doar să gestionez această situație, fiindcă mi-am dat seama că ceva nu e în regulă cu eleva. A avut o criză de nervi, pun totul și pe seama problemelor de acasă, fiindcă toate acestea au un ecou în comportamentul lor.

Venim după o perioadă în care școala s-a făcut online, iar copiilor le-a lipsit interacțiunea. Fiind în clasa a IX-a, trebuie să ne dăm timp să îi cunoaștem pe elevi. Tare rău mi-a părut că a avut loc acest incident”, spune directoarea școlii Ana Bocioancă. 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică