VIDEO | Dan Diaconescu, dus pentru reconstituire la un apartament din Constanța. Avocat: ”A fost inutilă, s-a dorit se fie doar un show mediatic”

Publicat: 06/04/2023, 20:17
Actualizat: 06/04/2023, 20:31

Dan Diaconescu a fost dus joi după-amiază, sub escortă, într-un apartament din Costanța, unde anchetatorii cred că ar fi avut loc fapta. Acesta a fost însoțit de doi polițiști și de către avocatul său. Potrivit surselor Gândul, ar fi fost vorba despre o reconstituire, dar nu se știe dacă apartamentul îi aparține sau nu lui Dan Diaconescu.  Fostul patron al OTV este acuzat că ar fi avut, în urmă cu câțiva ani, relații amoroase cu două surori gemene, acestea fiind pe atunci minore.

Dan Diaconescu a fost așteptat în fața imobilului de jurnaliști și a fost întrebat dacă are ceva de declarat, dar nu a răspuns. În schimb, avocatul său a spus că perchezitia a fost inutilă, la fel ca și cea de la București.

”Percheziția se încheie. A fost inutilă, ca și cea de la București, pentru că nu au fost ridicate obiecte care pot constitui mijloace de probă, nu a fost nimic care să fundamenteze acuzațiile. Urmează să mergem la IPJ Cosntanța unde vom consulta în sfârșit dosarul și vom vedea care sunt probele care pot să susțină astfel de acuzații. Procuroul este suveran. Aceste percheziții au fost inutile, s-a dorit doar să fie un show mediatic. Din București s-au ridicat echipamente electronice care puteau fi depuse la simpla solicitare, nu era nevoie de percheziții”, declară avocatul Alexandru Murărescu.

Intrebat daca i s-au transmis de ce este acuzat, avocatul a spus că există un proces verbal care este extrem de sumar. ”Din punctul meu de vedere ține de domeniul științifico-fantastic”, mai spune apărătorul.

În momentul în care a ajuns la imobilul din Costanța, avocatul a ieșit de la etajul superior al imobilului și a deschis parterul în prezența anchetatorilor.

Anterior, Dan Diaconescu a fost luat de mascați din locuința sa din București și dus cu mașina la Constanța, unde a fost audiat, dosarul fiind instrumentat de anchetatorii de la malul mării.

Realizatorul TV a aflat despre acuzațiile oficiale abia în jurul orei 17, în condițiile în care la ora 17.25, la sediul IPJ Constanța, a fost încheiat “Procesul verbal de aducere la cunoștință suspectului a drepturilor și obligațiilor.

Mascații au intrat joi dimineața în casa fostului prezentator de televiziune. Oamenii legii au ridicat mai multe probe, care vor fi analizate de anchetatori, în cadrul unui dosar penal de act sexual cu un minor.

Dan Diaconescu a ieșit din casă alături de mai mulți polițiști. El avea mâinile în buzunare și a spus, cu zâmbetul pe buze, că „nu este nimic adevărat” din suspiciunile care planează asupra sa.

Când a avut loc descinderea, Dan Diaconescu s-a ascuns într-o anexă a locuinței și a fost descoperit acolo de mascați, au precizat surse judiciare.

Oficial, Poliția Constanța a anunțat că se fac verificări într-un dosar penal și sunt făcute verificări în locuința din București a unui bărbat de 55 de ani.

„La data de 6 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 55 de ani, din municipiul București, într-un dosar în care sunt sesizate fapte de natură penală pe care acesta este bănuit că le-ar fi săvârșit”, conform unui comunicat al IPJ Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer