VIDEO. Fostul ”vice” al CSM s-a bâlbâit la ieșirea de la audieri cu privire la dosarele de la SIIJ: ”Nu știu despre niciunul. Știu despre unul…”

Redactor:
Alexandru C.

Fostul vicepreședinte al CSM, Nicolae Solomon (despre care GÂNDUL.RO a dezvăluit AICI că se află în spatele unor jocuri de culise bolnăvicioase) a fost audiat, luni, într-unul dintre cele 5 dosare în care este acuzat de constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu. Dosarul format în 2018 îl vizează pe Solomon pentru protejarea fostului Procuror General Laura Codruța Kovesi.
Supranumit ”Rege de Vaslui”, Solomon s-a oprit să discute cu ziariștii la ieșirea de la audieri și s-a arătat ezitant în momentul în care a fost luat la întrebări.

Reporter Antena 3: Ați protejat-o pe doamna Kovesi în ședințele CSM?
Nicolae Solomon: Nu înțeleg întrebarea! Dacă am respectat dispozițiile Codului de Procedură Civilă după care se judecă acțiunile disciplinare?
Reporter Antena 3: Exact…
Nicolae Solomon: Am respectat dispozițiile Codului de Procedură Civilă după care se judecă acțiunile disciplinare.
Reporter TVR (acuzat că este unul dintre jurnaliștii de casă ai ”cercului” din care face parte Nicolae Solomon): Cum vedeți această acțiune a SIIJ, această chemare a dumneavoastră acum?
Nicolae Solomon: Este o coincidență destul de bizară! Timingul pare un pic nepotrivit. (…) Săptămâna trecută, la două zile după ce am emis avizele, eu am primit o citație pentru a fi audiat în calitate de martor pentru azi… Încă un coleg a mai primit o citație…
Reporter RTV: Despre Florin Deac este vorba! Și tot dumneavoastră dați și detalii despre dosarul în care este vizat procurorul Florin Deac. Cum vi se pare? Pentru că în presă n-a apărut nimic.
Nicolae Solomon: Nu cred că este… E conținutul citației! Nu sunt detalii din dosarul respectiv. Nu cred că știe nici domnul Deac.
Reporter RTV: Dar este o acuzație destul de gravă. Chiar omor…
Nicolae Solomon: Acuzația o fi destul de gravă, dar calitatea este de martor. N-am idee…
Reporter TVR: De ce Secția de procurori a CSM va sesiza Comisia Europeană?
Nicolae Solomon: V-am spus… Timigul pare nepotrivit!

”Nașul meu, care…? Bun…”

Reporter GÂNDUL.RO: V-ați întâlnit cu politicieni în sediul CSM sau în altă parte?
Nicolae Solomon: În sediul CSM…? Îmmm… Sau în străinătate? În afara cadrului oficial…?
Reporter RTV: Ați avut întâlniri cu nașul dumneavoastră?
Nicolae Solomon: Nașul meu, care…? (Pauză) Bun… Întrebarea este un pic răutăcioasă. Nu vreau să intru în detalii personale, dar… nu există nicio relație de rudenie, afinitate, cumetrie sau cum vreți dumneavoastră…
Reporter RTV: Dar v-ați întâlnit cu politicieni?
Nicolae Solomon: În afara cadrului instituțional, niciodată! (…)
Reporter RTV: Ați citit articolul din GÂNDUL.RO care vă vizează și în care se spune că ați avea interese personale…
Nicolae Solomon: Nu, nu… Exclus!
Reporter TVR: Dar aveți 5 dosare la SIIJ cum s-a scris în ziarul GÂNDUL?
Nicolae Solomon: Nu știu despre niciunul! Știu despre unul… în care am primit o soluție de clasare… anul trecut! Adică am aflat de dosare doar prin soluțiile de clasare. (…) O să mă interesez și eu dacă am sau nu am aceste dosare. N-am formulat o cerere până acum.

Ce privesc dosarele ”Regelui de Vaslui”

În urmă cu câteva zile, GÂNDUL.RO a dezvăluit faptul că Solomon este cercetat în cinci dosare la SIIJ, informații confirmate și de luju.ro  Dosarele lui privesc infracțiuni de luare și dare de mită, trafic și cumpărare de influență, grup infracțional organizat, abuz în serviciu, represiune nedreaptă și cercetare abuzivă. În luarea deciziei privind avizul pentru numirea șefilor de parchete, ar fi cântărit foarte mult relația de naș-fin cu procurorul Horațiu Radu și prietenia dintre soțiile acestora, amândouă colege la INM.

Procurorul CSM, Nicolae Andrei Solomon, s-a născut în comuna Zăpodeni din județul Vaslui și a absolvit liceul Mihail Kogălniceanu din municipiul Vaslui. La doar 34 de ani a fost numit vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, membru al Secţiei de Procurori din CSM și are un venit lunar, potrivit declaraţiei de avere din 2019, de 9189 euro pe lună.
Procurorul Solomon câştigă bine și din chirie, diurnă, transport, diferenţe salariale, ca membru ales: halucinanta sumă de 485.596 lei şi 6960 euro pe an!

Soţia sa, Maria Camelia Solomon, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, câştigă lunar şi ea 13.859 lei lunar, adică 2948 euro, veniturile pe 2018 ale familiei Solomon de la stat ridicându-se la aproape 144.000 de euro. Solomon mai are în conturi, potrivit declaraţiei de avere, depusă în 2019, 69.468 lei, 86.604 euro şi 6402 dolari. A acordat, de asemenea, împrumut în nume personal de 10.000 de euro. Puțini știu de legătura lui Nicolae Solomon cu actualul șef al Serviciului de Combatere a Infractiunilor Economice Bucuresti, Gabriel Necșulescu. Pe vremea cand Nicolae Solomon era procuror la PTB acesta era numit “prelungirea” lui Solomon. Și, pentru a nu fi plagiatori, dacă vrem să ne reamintim cine este Nicolae Solomon, poate ar fi bine sa recitim acest articolul publicat aici: https://procuroriicorupti.wordpress.com/

UPDATE ora 17.00

Biroul de informare al SIIJ – PICCJ a emis următorul comunicat de presă după audierea lui Nicolae Solomon: ”În cursul zilei de azi, 17 februarie 2020,  procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție l-au audiat, în calitate de martor, pe domnul procuror Solomon Nicolae Andrei, membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Dosarul penal în care a avut loc audierea nu vizează activitatea Secției pentru procurori, ca și componentă a Consiliului Superior al Magistraturii, ci vizează modul de desfășurare a activității unora dintre membrii Secției pentru procurori”.

 

Înlocuitor pentru Pigliacelli! Universitatea Craiova e gata de o nouă lovitură în Liga 1
EXCLUSIV. Avem filmul bătăii. Pepe a strâns-o de gât pe Raluca, a lovit-o cu podul...
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Descoperirea care i-a lăsat fără cuvinte pe arheologi. Nu le-a venit să creadă când au...
SUA anunţă când va începe vaccinarea. Până la 20 de milioane de persoane ar putea...
Ghinion teribil: După ce a avut, pe rând, malarie, febră dengue și Covid, un britanic...
Doliu în showbiz! Vlad Ciobanu, răpus de Covid-19
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiţia care şochează întreaga lume
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă...
180 de lei pentru toți acești români. Se dau chiar de la 1 decembrie, iar...
Previziuni sumbre pentru 2021: Ce urmează după cel de-al doilea val de coronavirus
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
Care sunt cărţile preferate ale unuia dintre cei mai cunoscuţi investitori din IT-ul românesc. Sursa...
Delia, atacată de fani pe Instagram. Răspunsul neașteptat al vedetei: „Deplorabil”
Inchide