VIDEO. Gabriela Firea, despre petrecerea din Herăstrău: Au spus că vor oferi doar un suc, o apă, nu că organizează o petrecere

VIDEO. Gabriela Firea, despre petrecerea din Herăstrău: Au spus că vor oferi doar un suc, o apă, nu că organizează o petrecere
Gabriela Firea, despre petrecerea din Herăstrău: Au spus că vor oferi doar un suc, o apă, nu că organizează o petrecere / Sursă FOTO: captură video Facebook (colaj)
Publicat: 18/05/2020, 08:45
Actualizat: 18/05/2020, 08:47

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că Poliţia nu a avut posibilitatea să intervină pentru a opri, sâmbătă seara, petrecerea din Herăstrău, așa cum se poate observa în imaginile video. De asemenea, aceasta a precizat că patronii terasei unde s-au adunat zeci de persoane au anunţat că oferă un suc, nu că organizează o petrecere.

„Poliţia locală, în momentul când intră într-o astfel de zonă să îi informeze pe cetăţeni ce lege ar încălca, nu există nicio posibilitate prin care acea terasă să fie închisă imediat. Nu am putut preîntâmpina pentru că au spus că vor oferi doar un suc, o apă, nu să organizeze o petrecere cu persoane foarte multe, care să nu păstreze distanţa. Am reuşit tâziu să închidem acea terasă şi să trimitem oamenii acasă”, a spus Firea la Digi24.

Primarul Capitalei susţine că patronul terasei a fost identificat şi va fi chemat luni pentru a i se pune în vedere că legea este „pentru toată lumea”.

Zeci de tineri s-au adunat, sâmbătă seara, pentru a petrece în Parcul Herăstrău la un party în aer liber.

Un restaurant din parc şi-a reluat activitatea şi a oferit mâncare şi băutură la pachet, dar oamenii au rămas în apropiere şi au început distracţia.

Zeci de tineri s-au adunat, sâmbătă seara, pentru a petrece în Parcul Herăstrău. Mai multe imagini postate pe Facebook arată cum parcul a început să fie luat cu asalt încă din timpul zilei, fâcând picnicuri la iarbă verde, iar seara au organizat un party în aer liber.

Muzica suna în boxe, iar unii au stat inclusiv la terasele de pe malul lacului Herăstrău. Cei mai mulți nu purtau măști de protecție și nici nu păstrau nici distanța socială. Mai mult, chiar se îmbrățișau când se întâlneau cu prietenii.

„Vă mulțumim și distracție plăcută!”

Un echipaj al Jandarmeriei, aflat în parcul Herăstrău în timpul petrecerii de la una dintre terasele de pe malul lacului, le-a recomandat zecilor de tineri care cântau și dansau pe muzica pusă de un DJ să păstreze distanța socială. Jandarmii le-au urat apoi „distracție plăcută” și au plecat.

„Păstrați distanța corespunzătoare, vă rog frumos. Vă mulțumim și distracție plăcută!”, le-au spus forțele de ordine înainte să se întoarcă și să plece.

„Covidul era la mii de ani lumină de România”

O tânără care ieșise în parc pentru a face sport a povestit  o serie de detalii, legate de petrecerea din Herăstrău, unde zeci de persoane s-au distrat sâmbătă seara, fără să țină cont de restricțiile impuse de starea de alertă.

„Am crezut că încremesc când am văzut atâta lume adunată la petrecere. Care în picioare, care pe iarbă, cu paharele de băutură în mână, toată lumea se comporta ca și cum nu ar fi existat niciun risc, iar Covidul era la mii de ani lumină de România.

Chiar dacă sunt tânără și dornică de petreceri, de care mi-e atât de dor, n-aș putea niciodată să mă distrez, gândindu-mă că pot pune în pericol propria viață și a altora.

Mi-e greu să recunosc, însă tinerii de aseară au arătat pe față că nu le pasă de absolut nicio regulă transmisă de autorități. Parcă au vrut cumva să se răzbune că au fost pedepsiți să stea două luni în casă. Mare păcat că din cauza lor avem de suferit toți”, a declarat tânăra.

Ulterior, în cursul zilei de duminică, inspectorii DSVSA București au verificat unități de alimentație publică din parcul Herăstrău pentru respectarea condițiilor prevăzute privind regimul de funcționare al unităților de alimentație publică pe perioada stării de alertă, precum și respectarea normelor de igienă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Devine OBLIGATORIU în România. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 16 Aprilie
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult