VIDEO: Imagini șocante! Paramedicii SMURD au scăpat targa cu prima pacientă suspectă de coronavirus din România! / ISU Suceava: Regretăm acest incident

VIDEO: Imagini șocante! Paramedicii SMURD au scăpat targa cu prima pacientă suspectă de coronavirus din România! / ISU Suceava: Regretăm acest incident
Publicat: 07/02/2020, 19:12
Actualizat: 08/02/2020, 10:11

Incident incredibil la transferul pacientei suspecte de coronavirus, din ambulatoriul secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Județean Suceava la Clinica de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi. În timp ce încerca să  transfere pacienta în ambulanță, unul dintre paramedicii SMURD s-a împiedicat și a scăpat targa, care a căzut cu tot cu tânăra profesoară întoarsă recent din China. Directorul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a confirmat pentru Gândul.info că probele recoltate de la pacienta suspectă de coronavirus vor ajunge sâmbătă dimineața la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, care are kiturile necesare de testare în laborator.

UPDATE : Ca urmare a informațiilor și a imaginilor apărute în spațiu public, potrivit cărora personalul SMURD din cadrul ISU Suceava a scăpat izoleta în care era transportată o pacientă la un spital de boli infecțioase, pentru corecta informare a opiniei publice, ISU Suceava face următoarele precizări:

În cursul zilei de astăzi, unitatea noastră a fost solicitată pentru preluarea pacientei respective și asigurarea transportului cu Autospeciala de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) la spitalul de boli infecțioase din municipiul Iași. La un moment dat, unul dintre paramedicii SMURD a alunecat pe platforma autospecialei, din cauza suprafeței alunecoase generate de temperaturile scăzute. Regretăm acest incident, însă asigurăm cetățenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit și nici colegul nostru, paramedicul SMURD.

Mai mult, colegul nostru a depus tot efortul, pentru a-i asigura protecția.

Acest aspect este argumentat de imaginile difuzate in spațiul public, care arată cum izoleta nu a atins pământul, ci a rămas sprijinită pe genunchiul paramedicului. De asemenea, în urma incidentului nu a fost deteriorată izoleta de protecție.

La ora transmiterii acestor precizări, pacienta se află deja la spital, iar colegii noștri, după efectuarea decontaminării personalului și a autospecialei, se vor întoarce la unitate”, informează ISU Suceava.

Paramedici SMURD îmbrăcați cu costume de protecție au venit vineri după-amiază la a Spitalul Județean Suceava cu o targă specială să facă transferul pacientei în cauză , o femeie în vârstă de 33 de ani, din Suceava, care predă în China, potrivit monitorulsv.ro.

În timp ce încercau să o transfere în ambulanță, unul dintre paramedici a alunecat pe rampa de acces, cel mai probabil din cauza papucilor de protecție, prăbușindu-se cu tot cu targa pe care se afla pacienta. Cadrele medicale au întrebat-o pe pacientă dacă a suferit leziuni, iar după ce aceasta a confirmat că nu a pățit nimic în urma căzăturii, a fost urcată în ambulanța care a plecat imediat spre Iași.

Filmarea cu momenul în care paramedicul s-a împiedicat a fost postată pe Facebook, iar sute de internauți au comentat revoltați.

„Vom primi proba mâine dimineață pentru testele de laborator”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Directorul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a confirmat pentru Gândul.info că probele recoltate de la pacienta suspectă de coronavirus vor ajunge sâmbătă dimineața la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, care are kiturile necesare de testare în laborator. Pacienta a fost transferată și izolată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

„A fost o discuție să aducem pacienta la București, la Institut, dar am decis ca aceasta să rămână la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Vom primi proba mâine dimineață pentru testele de laborator. Deocamdată, pacienta prezintă doar simptomele unui simplu guturai, iar provincia chineză din care a venit este la mii de kilometri distanță față de focarul de coronavirus. Rezultatele de laborator vor fi gata după aproximativ trei ore din momentul în care primim proba”, a declarat Adrian Streinu-Cercel pentru Gândul.info.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu