VIDEO | Razie în București: Peste patru kilograme de bijuterii din aur, în valoarea de 1,1 milioane de lei, ridicate de la casele de amanet

Publicat: 31/05/2022, 08:16
Actualizat: 31/05/2022, 08:18

Peste patru kilograme de bijuterii din aur și alte aproximativ patru kilograme de obiecte din argint au fost confiscate, în urma unei razii făcute de Poliția Capitalei și Protecția Consumatorului.

„Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 4, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului – Direcția Metale prețioase, au efectuat verificări la mai multe societăți comerciale de tip amanet”, a transmis Poliția București.

În urma perchezițiilor, a fost depistată și confiscată cantitatea de aproximativ patru kilograme obiecte din argint în valoare de 124.000 lei și peste patru kilograme de bijuterii din aur în valoare de 1.150.000 lei.

Conform oamenilor legii, nu au respectate prevederile OUG nr. 10 din 2018 privind regimul metalelor prețioase – lipsa autorizației de comercializare emisă de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, precum și lipsa mărcii de stat.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase