VIDEO | Rușii au omorât un copil sub ochii mamei lui. Crima a fost comisă după ce i-au lăsat să părăsească satul pe un coridor umanitar pe care l-au atacat

VIDEO | Rușii au omorât un copil sub ochii mamei lui. Crima a fost comisă după ce i-au lăsat să părăsească satul pe un coridor umanitar pe care l-au atacat
Sursă foto: captură video youtube
Publicat: 21/04/2022, 13:29

Mama unui copil de 13 ani a povestit presei cum fiul a murit sub ochii ei răpus de gloanțele rușilor, pe un coridor umanitar pe care soldații ruși l-au decshis pentru ucraineni. I-au lăsat pe civilii cu copii să plece din sat și apoi au tras fără milă în ei, se arată într-un reportaj video de la Radio Free Europe.

La începutul războiului, Inna și cei doi fii ai săi au părăsit Kievul și au mers în satul Peremoha, unde credeau că vor fi în siguranță. Însă, după câteva zile, trupele ruse au ocupat satul. Familiile s-au ascuns în subsoluri și zilnic auzeau de crimele comise de ruși în sat: „Aici era o pivniță. Rușii au adus câțiva săteni și i-au aruncat peste tot ce era acolo. Sunt multe gropi comune (morminte) în Peremoha. Eram toți foarte speriați. Am auzit că oamenii plecau din sat. Am încercat și noi să plecăm în pace.”

Pentru că drumul principal era ocupat de echipamentele militare ale rușilor, soldații le-au spus oamenilor că dacă vor să plece din sat, să o ia pe un drum de pământ și doar șoferii puteau rămâne în mașini, pasagerii fiind nevoiți să meargă pe lângă vehicule.

„La ultimul punct de control ne-au dat voie să traversăm autostrada. Soldații ruși ne-au făcut cu mâna, și-au luat la revedere din tancurile și blindatele lor. Cu toate acțiunile și semnalele lor, ne-au urat o călătorie plăcută”, a povestit mama.

Au mers pe câmp o vreme, apoi au decis să se urce în mașinile lor ca să-și continuie drumul. Atunci, familia s-a despărțit, mama și fiul cel mic s-au urcat într-o mașină, iar fiul cel mare, Yelisey, în altă mașină.

Femeia a povestit ce s-a întâmplat mai departe: „Ni se părea că pământul înghețat bate în roți. Dar apoi am văzut, dintr-o parte, o rachetă zburătoare uriașă. Am deschis ușile mașinii noastre și am căzut la pământ. M-am târât pe pământ și mi-am tras fiul de 3 ani de glugă.”

Rușii nu au oferit nicio explicație supraviețuitorilor care s-au întors în sat, iar copilul de 13 ani al femeii, Yelisey, a fost îngropat într-o grădină.

Inna a păstrat căciula găurită de gloanțe și tricoul pătat de sânge ca amintire.

Când forțele ucrainene au eliberat satul, băiatul a fost reîngropat într-un cimitir din Brovary, în apropiere de Kiev.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase