Singura femeie radicalizată din România, reținută a doua oară de DIICOT pentru propagandă teroristă

Singura femeie radicalizată din România, reținută a doua oară de DIICOT pentru propagandă teroristă
Sursă Foto - Captură ecran/Știripesurse
Publicat: 24/11/2022, 16:03
Actualizat: 24/11/2022, 16:57

Singura femeie radicalizată din România a fost reținută, miercuri, pentru a doua oară, de procurorii DIICOT, pentru propagandă teroristă. Femeia, condamnată deja pentru același gen de fapte, este cercetată deoarece ar fi accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă specifice unei organizaţii teroriste, activă în Orientul Mijlociu.

Inculpata ar fi accesat și difuzat materiale în care erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor respectivei organizații.

„La data de 23.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism și accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare, ambele comise în stare de recidivă postcondamnatorie (atrasă de o condamnare pentru același gen de fapte)”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Femeia a fost reținută în urma unei percheziții domiciliare, iar, în cursul zilei de joi, va fi prezentată cu propunere de arestare preventivă în fața unui judecător de drepturi și libertăți.

„În cauză s-a reținut faptul că, inculpatul, aflat într-o fază avansată a procesului de (auto)radicalizare, a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu. În cadrul materialelor accesate/diseminate de inculpat, erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizații, precum şi imagini cu luptători ai entității teroriste.

De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare/aplicaţiile de mesagerie, inculpatul a promovat însemnele și activitățile întreprinse de organizaţia teroristă activă în Orientul Mijlociu, precum și ideologia acesteia.

La data de 23.11.2022 a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința inculpatului, fiind identificate obiecte de interes în cauză, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, precizează DIICOT.

Condamnată cu suspendare

Femeia a fost deferită justiției de procurorii DIICOT și în octombrie 2021, când a fost acuzată de răspândire de materiale de propagandă cu tentă teroristă, precum și de radicalizare.

În fața judecătorilor ICCJ, inculpata a venit atunci îmbrăcată în hainele tradiționale musulmane atribuite femeilor. După analizarea dosarului, un complet de trei judecători de la instanța supremă a stabilit, în majoritate, o pedeapsă cu suspendare pentru aceasta, în vreme ce unul dintre magistrați ar fi dorit ca aceasta să execute pedeapsa în regim de detenție.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Gogoșile de post, desert perfect. Plus, cornulețe cu rahat
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum a justificat o mamă faptul că și-a tatuat copiii minori în mod repetat?