VIDEO | Un șofer inconștient conduce cu viteză pe banda de urgență, în timp ce depășește două tiruri

Publicat: 16/09/2022, 13:20
Actualizat: 16/09/2022, 13:21

Banda de urgență a autostrăzilor din România este de cele mai multe ori transformată într-o bandă de viteză. Lucru care s-a întâmplat zilele trecute pe A1, în județul Sibiu. Deși banda de urgență ar trebui să fie liberă mereu pentru cazurile urgente, românii nu respectă această regulă.

Este bine cunoscut și faptul că românii nu respectă regulile de circulație sau pe ceilalți șoferi. Ceea ce se poate transforma într-o tragedie, poate fi considerată de alții doar o glumă.

Este și cazul șoferului din imagini care a preferat să nu țină cont de nimic și a intrat pe banda de urgență.

Un videoclip realizat de un șofer, în care un alt autoturism merge cu viteză pe banda de urgență, a ajuns pe internet foarte repede.

De asemenea, au mai existat cazuri în care banda de urgență este transformată în a treia bandă de circulație de cei care, din diverse motive, se grăbesc sau trbeuie să ajungă undeva la o anumită oră. Întâmplarea a avut loc zilele trecute pe A1, județul Sibiu.

După cum se observă și în videoclip, o dubă de culoare albă a fost surprinsă depășind două TIR-uri pe banda de urgență, când nu a mai avut cum să înainteze.

Regulile circulației, trate cu indifernță de șoferi

„Astăzi pe autostradă, înainte de ieșirea din Miercurea, s-au întâlnit vreo patru șoferi profesioniști, unul mai grăbit ca celălalt. Respect in trafic? Glumiți! Cât despre câte reguli se încalcă… no comment”, a comentat cel care a postat filmarea.

Din păcate, nu este singurul caz de genul. În luna august, două incidente asemănătoare au fost surprinse de către alți participanți la trafic tot pe autostrada A1 Sibiu, dar și pe A10 Alba Iulia.
În ambele cazuri, polițiștii Biroului de Poliţie Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, care se ocupă de monitorizarea ambelor autostrăzi, s-au sesizat din oficiu și au decis să-i sancționeze pe șoferii surprinși „în flagrant”, tot în urma apariției imaginilor în spațiul public.

Ambii s-au ales cu câte o amendă de 1.305 lei, dar şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

S-a întâmplat acest lucru chiar dacă imaginile au fost imortalizate cu camere de bord neomologate. Au fost valabile însă mărturiile participanților la trafic.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase