Vine iarna grea! Informare meteo de ultimă oră: Vreme rece, ninsori, polei și vânt

Redactor:
Gandul
Vine iarna grea! Informare meteo de ultimă oră: Vreme rece, ninsori, polei și vânt
ANM avertizează că începând de luni de la ora 7.00 vremea va fi capricioasă, rece, cu ninsori la munte, în nord și în centru, dar se va semnala și polei și vânt puternic.

Potrivit informării meteo de duminică, începând de luni de la ora 7.00 și până marți la ora 10.00 apar ninsorile la munte, în nord și în centru, dar și depunerile de polei, intensificările vântului și vreme rece.

Aria precipitațiilor va cuprinde regiunile din vest, nord și centru. În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei treptat vor predomina ninsorile și local, mai ales după amiază, se va depunde zăpada.

În Banat, în sudul Crișanei și în centrul și sudul Moldovei va începe ploaia, apoi precipitații mixte.

În cursul nopții de luni/marți, 2/3 decembrie și în dimineața zilei de marți, precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare se vor semnala și în regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei.

La munte va ninge și se va depune zăpada, mai consistent în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor.

Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificări trecătoare ale vântului vor fi pe spații mai mici și în celelalte zone, cu viteze în general de 45… 55 km/h.

În prima parte a săptămânii, vremea se va menține rece mai ales dimineața și noaptea, cu precădere în jumătatea de nord a teritoriului.

Inchide