Violatorii din Vaslui, pedepse mai MARI după apel. Principalul vinovat, 10 ani de închisoare

Violatorii din Vaslui, pedepse mai MARI după apel. Principalul vinovat, 10 ani de închisoare
Publicat: 11/11/2015, 17:39

Curtea de Apel Iași a hotărât, miercuri, majorarea pedepselor pentru cei șapte tineri din Văleni, judecați pentru violarea, în urmă cu un an, a unei eleve de 18 ani, cu până la un an și opt luni, cea mai mare condamnare, dată celui care a racolat-o pe fată, ajungând acum la zece ani de închisoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În fapt, magistrații ieșeni au admis apelurile Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui și al fetei violate, respingând, pe de altă parte, apelul celor șapte condamnați în dosar.

Astfel, Ovidiu Silviu Burada a primit pedeapsa cea mai mare, de zece ani de închisoare, față de opt ani și patru luni dată inițial de Judecătoria Vaslui. Andrei Paul Burlacu a fost condamnat la opt ani și opt luni, astfel fiind majorată pedeapsa inițială cu un an și opt luni. Pentru Petrică Bolboceanu, Curtea de Apel Iași a majorat pedeapsa de la șapte la opt ani și jumătate de închisoare, în timp ce pentru Silviu Avădanei a crescut de la șapte la opt ani de închisoare.

Cele mai mici majorări de pedepse le-au primit Bogdan Ionuț Boicu, de la cinci ani și opt luni de închisoare la șase ani și jumătate, Alin Dumitru Rotaru, de la cinci ani și opt luni de închisoare la șase ani și patru luni, și Ioan Surleac, de la cinci ani și opt luni la șase ani de închisoare.

Magistrații ieșeni au admis și apelul pe latură civilă, obligându-i pe cei șapte tineri din Văleni să plătească, în solidar, suma de 70.000 de lei către eleva violată, cu 20.000 de lei mai mult față de ceea ce stabilise inițial Judecătoria Vaslui.

Sentința Curții de Apel Iași este definitivă, astfel încât cei șapte tineri au de executat pedepse cuprinse între șase și zece ani de închisoare pentru viol în formă agravantă și lipsire de libertate în mod ilegal.

Cei șapte tineri acuzați că au violat-o pe fata de 18 ani au fost condamnați, în 17 august, de Judecătoria Vaslui, la pedepse cuprinse între cinci ani și opt luni și opt ani și patru luni de închisoare, precum și la plata unor daune morale de 50.000 de lei către tânără.

De asemenea, instanța vasluiană a emis mandate de arestare preventivă pe numele celor șapte, în prezent aceștia fiind încarcerați la Penitenciarul Vaslui.

Sentința în cazul celor șapte tineri a fost contestată de către avocatul fetei, de procurorii Parchetului Judecătoriei Vaslui, dar și de către cei șapte tineri. Aceștia au fost judecați pentru că ar fi sechestrat și violat, timp de mai multe ore, în noiembrie 2014, o fată de 18 ani, care ulterior a fost transportată la spital. Potrivit cercetărilor făcute de către anchetatori, adolescenta a fost abuzată sexual în două rânduri, în aceeași seară, de către cei șapte tineri.

Reținuți inițial de către polițiști, cei șapte tineri au fost arestați preventiv de Judecătoria Vaslui la trei zile după viol. La începutul lunii aprilie, aceeași instanță a decis eliberarea, pe rând, din arest a celor șapte vasluieni acuzați de viol, aceștia fiind plasați atunci în arest la domiciliu. În 19 iunie, Judecătoria Vaslui a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor șapte tineri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea