Violențele din 10 august a fost creația lui DRAGNEA? Procurorii vor cerceta piste noi! BĂDULESCU: Jandarmeria, FOLOSITĂ la protest

Violențele din 10 august a fost creația lui DRAGNEA? Procurorii vor cerceta piste noi! BĂDULESCU: Jandarmeria, FOLOSITĂ la protest
Publicat: 01/02/2019, 16:13
Actualizat: 25/03/2019, 22:09

„Situația de pe data de 10 august 2018 aduce noi situații cunoștința Parchetului, care va trebui, în urma acestor declarații pe care le voi da și care nu au avut legătură cu ce m-au întrebat procurorii la acel moment, să pornească pe alte piste pentru a identifica, în opinia mea, dacă sau nu 10 august 2018 a fost creația lui Liviu Dragnea,” a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu, la o dezbatere publică organizată vineri la Primăria Capitalei.

Întrebat dacă intervenția Jandarmeriei din 10 august a fost legală, Bădulescu a precizat: „Am să mențin întotdeauna: în acea zi, Jandarmeria a fost folosită fără știrea ei într-un joc în care oamenii au avut de pierdut, atât jandarmii, cât și oamenii care au intrat în contact cu jandarmii. A fost o intervenție proporțională, iar ordinele care se dădeau către Jandarmerie și discursul public au fost doar de a muta dinspre Jandarmerie cine este de fapt obiectivul și cine este creierul acestei mișcări. Niciodată să nu uitați: revoluțiile și mișcările de stradă au un epicentru. Politicul,” a mai precizat Aurelian Bădulescu.

Aurelian Bădulescu a mințit procurorii în timpul anchetei

Viceprimarul municipiului București a mărturisit că a mințit când a fost audiat la Parchet despre violențele de la mitingul antiguvernamental din 10 august. Totul, după ce Comitetul Executiv al PSD București a decis să-i retragă sprijinul politic.

„Dom”le, după câte am făcut eu… Am mers până acolo încât a trebuit să mint. Am avut o altă atitudine decât cea care ar fi trebuit atunci când am declarat în fața organelor de urmărire penală ce m-au întrebat referitor la evenimentele din 10 august și am spus asta în contextul în care am vrut să subliniez faptul că am făcut tot ce mi-a stat în putere ca să trag cu acest partid,” a mărturisit viceprimarul Capitalei.

Bădulescu spune că va reveni asupra declarațiilor făcute inițial: „Mi-a fost greu să ajung până aici, nu am crezut niciodată că dacă-i spui lui Codrin Ștefănescu trompetă și muncești atâția ani în partidul ăsta ești dat afară ca o măsea”, a adăugat acesta.

Întrebat dacă va merge la Parchet să-și schimbe declarația, Aurelian Bădulescu a replicat: „Nu, o să mă cheme Parchetul și o să zică: «Domnu” Bădulescu, ai spus că ai mințit». Da, domnule. «Ia pixul și hârtia și hai să vedem ce trebuie să îndreptăm aicea»”.

Viceprimarul Capitalei a mai acuzat că i s-a cerut în cadrul partidului, „în schimbul unor foloase: numirea prin funcții sau numirea altor persoane în funcții”, să o lase pe Gabriela Firea, să schimbe majoritatea în CGMB și să folosească ieșirile publice împotriva Gabrielei Firea.

„Asta este democrația în anul 2019” a încheiat Bădulescu.

Viceprimarul, fără sprijinul politic al PSD București

PSD București a decis miercuri seara să-i retragă sprijinul politic lui Bădulescu pentru funcția de viceprimar al Capitalei.

„În timpul CEx, a apărut o notificare în care anunța că nu este lăsat să intre. Mă bucur că presa a fost prezentă aici și a văzut că nu a venit. Nu a fost prezent nici măcar în fața curții PSD Sector 5. Mai mult, într-un gest de prietenie pe care am vrut să-l manifestăm, în CEx, atunci când am ajuns la punctul care îl viza, bineînțeles că nu a răspuns și nu mai spun că a avut câteva schimburi de replici cu un coleg de la Sectorul 5 prin care își manifesta poziția clară de a nu participa la această ședință.

La ora 19, am fost informat că se afla în platoul unei televiziuni de știri. Noi fiind în ședință, era clar că nu avea cum să fie și aici și acolo. Atitudinea dumnealui a fost premeditată. Astăzi am anunțat că, dacă domnul Bădulescu va continua cu aceeași atitudine vizavi de colegi, voi solicita CEx PSD București excluderea din partid, și nu retragerea sprijinului politic. Ca un gest de prietenie, mi-am menținut propunerea inițială, votată de majoritatea covârșitoarea a acestui CEx cu 5 abțineri, deci niciun vot împotrivă. În sală au fost prezenți colegi din cadrul Consiliului General, care au susținut această propunere de retragere a sprijinului politic„, a declarat Gabriel Mutu, președinte PSD București, la Realitatea TV.

Lui Aurelian Bădulescu i s-au reproșat declarațiile critice la adresa conducerii partidului, a președintelui Liviu Dragnea și a secretarului general Codrin Ștefănescu. Schimbarea lui din funcția de viceprimar al Capitalei va fi decisă săpămâna viitoare, într-o ședință extraordinară a Consiliului General al Municipiului București.

foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Bădulescu: Mă sacrific pentru Gabriela Firea

Aurelian Bădulescu știe că zliele lui în PSD sunt numărate și anunță că se va sacrifica pentru Gabriela Firea.

„La acest moment, este un consilier general, acolit al Miliției Spirituale, care își dorește acest lucru, care aleargă prin Primăria Capitalei și apelează la mila consilierilor generali de a susține acest proiect. Prezența neoportună de ieri a primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, a fost pe fondul unei disperări. Consilierii generali nu-și doresc acest lucru, pentru că, pe lângă ieșirile mele, uneori atipice, dar din construcția mea, cunosc și ceea ce am făcut pentru București, iar dumneavoastră, presa, ați fost alături de mine și știți că niciodată nu am fost departe de problemele Bucureștiului,” a declarat vineri Bădulescu, la o ședință la Primăria Capitalei.

„Cu siguranță este un joc politic în care Gabriela Firea este principala miză. Dacă va trebui să mă sacrific, să securizez lupta Gabrielei Firea, o voi face, dar întotdeauna o să subliniez faptul că este împotriva a ceea ce își dorește un om liber într-o țară, este o chestiune impusă de un grup pe care eu nu vreau să-l numesc altfel, o miliție spirituală, la care vrea să ajungă: slăbirea primarului general din cauza modului în care este percepția publică a persoanei Gabriela Firea (…)

Este lupta între Liviu Dragnea, disperarea unui președinte de partid de a ține monolit un partid care îi servește intereselor dumnealui, în detrimentul unor oameni care vor să ducă la bun sfârșit niște programe pentru cetățeni. Îmi asum ceea ce știu, oricum viața mea în PSD este o chestiune de zile și tocmai de aceea spun că, dacă voi avea ceva de spus, întotdeauna o voi spune, lucru pe care îl voi face și luni, la ora 10.00 (la Parchetul General, când va fi audiat în dosarul protestului din 10 august 2018, n.r.)”, amenință Bădulescu.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Céline Dion a dezvăluit că face terapie 5 zile pe săptămână și se antrenează „ca...