Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii: Vom elimina supraimpozitarea contractelor part-time / Vom respecta creșterea punctului de pensie din 2020 / Reacția lui Orban: Este nedrept și revoltător. Un vot politic

Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii: Vom elimina supraimpozitarea contractelor part-time / Vom respecta creșterea punctului de pensie din 2020 / Reacția lui Orban: Este nedrept și revoltător. Un vot politic
Publicat: 30/10/2019, 17:17

„Pentru toți cei activi, obiectivul mandatului meu fiind acela de a-i asigura pe oameni că vor avea un nivel de impozitare jos, vom elimina supraimpozitarea contractelor part time și le vom arăta oamenilor că vom impozita la nivelul orelor de muncă pe care aceștia le prestează. Pentru că mi se pare un obiectiv important, voi lucra cu Parlamentul și pentru partenerii sociali pentru a găsi o formulă justă și obiectivă prin care să se stabilească cuantumul salariului mediu”, a afirmat Violeta Alexandru.

Aceasta a precizat că multe dintre proiectele și activitățile pe care le va începe în calitate de ministru au rămas restante din anii trecuți.

„Din experiența anterioară de ministru am văzut în practică cât de importantă este colaboarea dintre un ministru și Parlament și vă asigur de faptul că acest mandat va fi pus în slujbă colaborării dintre Guvern, Ministerul Muncii și comisiile parlamentare. Sunt în fața unui mandat într-un Cabinet pe perioadă limitată. Este important să promiți strict ceea ce poți să faci, să te ții de treabă. Îmi proun obiective ferme și clare și îmi propun să am rezultate. Îmi propun să deschid câteva șantiere de lucru pe care să le continue Guvernul de anul viitor. Multe dintre proiectele și activitățile pe care le voi deschide sunt restante de anii trecuți. Gândirea mea este de om care a lucrat în domeniul politicilor publice”, a declarat, miercuri, Violeta Alexandru.

Ea a adăugat că o prioritate va reprezenta probematica lucrătorilor cu normă întreagă care plătesc contribuții pe salariul minim.

„Mă voi ocupa de problematica specifică a celor peste 1,3 milioane de lucrători cu normă întreagă dar care plătesc contribuții pe salariul minim. Voi fi foarte aproape de toți cei care astăzi sunt beneficiari ai tipurilor de asistență și caută o soluție pentru a-și îmbunătăți condițiile de viață și au disponibilitate dar voi și partenerul celor aproape 5 milioane de pensionari, cărora trebuie să le arătăm respect. Sunt 800.000 de persoane cu dizabilități pe care le voi trata cu respect și le voi reda demnitatea ca om care a lucrat 15 ani atât cu direcțiile sociale cât și cu ONG-urile care adresează profesionista problenatic persoanelor cu dizabilități”, a spus Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a aprecizat că Ministerul Muncii care se ocupă de ciclul vieții, de la naștere la deces.

„Este un minister care trebuie să se aplece cu rezultate concrete asupra sistemului de protecție a copilului și asupra problematicii adopției în România. Este ministerul care atinge tot ciclul vieții, de la naștere la deces. Mă voi apleca asupra alocației pentru copil, indemnziației creșterii copilului, stimulentului de inserție, mă voi apleca asupra familiei pe care o văd în acest moment în situația de a primi din partea astatului un pachet de măsuri integrate pentru a putea avea confortul necesar și pentru a putea să genereze în societate plusul valoare de care avem nevoie”, a explicat propunerea din partea PNL.

Violeta Alexandru: Vom respecta creșterea punctului de pensie din 2020

Propunerea de ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, la audierea din comisia parlamentară de specialitate, că va respecta legislația în vigoare privind creșterile salariale dar și mărirea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020.

„Vom respecta legislația în vigoare și orice creștere care privește salarizarea se va discuta împreună cu partenerii sociali. Da, vom menține punctul de pensie așa cum prevede legea, cu mărirea corespunzătoare de la 1 septembrie anul viitor. În ceea ce privește banii pentru pensii, activitatea în Guvern este o muncă de echipă. În perioada următoare este de datoria mea să lucrez cu întreg Cabinetul dar și în special cu ministrul Finanțelor și să ne asigurăm că există în buget proiecția necesară pentru a acoperi corespunzător salariile și pensiile așa cum sunt prevăzute în lege”, a afirmat Violeta Alexandru.

Orban, despre avizul negativ pentru Violeta Alexandru: Este nedrept și revoltător. Un vot politic

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că avizul negativ dat în comisii la audierea Violetei Alexandru, propunerea pentru Muncă, este unul politic, nedrept și revoltător. El a precizat că propunerile de miniștri rămân aceleași, indiferent de avizul pe care l-au primit în comisii.

„Este nedrept și revoltător. Votul a fost un vot politic, fără niciun fel de legătură cu calitatea prestației și cu calitatea răspunsurilor furnizate de candidatul nostru la funcția de ministru al Muncii. Ca atare, mergem mai departe cu candidații noștri. PSD a căzut de la putere, Guvernul PSD a fost demis, este hulit de 80% din populația României. Majoritatea românilor s-au săturat de minciunile, abuzurile și de modul agresiv, iar tupeul și obrăznicia de care dau dovadă după atâția ani de guvernare în care nu au făcut nimic, îndrănesc acum să facă ei legea. E un vot politic. Nu are nicio legătură”, a spus Ludovic Orban, după audierea Violetei Alexandru.

Premierul desemnat a afirmat că Guvernul PSD a învestit peste 80 de miniștri, printre care mulți analfabeți funcționali.

„Le vom arăta după învestirea Guvernului cum se guvernează responsabil o țară. Acești parlamentari au învestit miniștri care au făcut de râs funcția de ministru. Peste 80 de miniștri, printre care mulți analfabeți funcțional, fără experiență”, a subliniat Orban.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Celebru milionar, salvat de la moarte, în mod miraculos, de Gigi Becali! `A venit Luțu...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Ce au ele mai special?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
O nuntă din Botoșani a avut loc fără mire, după ce s-a infectat cu COVID
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
Chinezii au LANSAT ceva revoluționar care îi ÎNGROZEȘTE pe americani. „Nu avem nici cea mai...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Rețete inedite de varză murată. Cum procedează alte țări din Europa: ar trebui să le...
La Constanța este deja Halloween, dar... FĂRĂ petreceri!
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit. Cum a fost găsit...
Șoc total pentru cei cu mașini DIESEL! Vestea venită acum este absolut incredibilă. E record...
Iarna 2021-2022 va fi apocaliptică! Meteorologii se uită în arhive, să vadă dacă a mai...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021