Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii: Vom elimina supraimpozitarea contractelor part-time / Vom respecta creșterea punctului de pensie din 2020 / Reacția lui Orban: Este nedrept și revoltător. Un vot politic

Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii: Vom elimina supraimpozitarea contractelor part-time / Vom respecta creșterea punctului de pensie din 2020 / Reacția lui Orban: Este nedrept și revoltător. Un vot politic

„Pentru toți cei activi, obiectivul mandatului meu fiind acela de a-i asigura pe oameni că vor avea un nivel de impozitare jos, vom elimina supraimpozitarea contractelor part time și le vom arăta oamenilor că vom impozita la nivelul orelor de muncă pe care aceștia le prestează. Pentru că mi se pare un obiectiv important, voi lucra cu Parlamentul și pentru partenerii sociali pentru a găsi o formulă justă și obiectivă prin care să se stabilească cuantumul salariului mediu”, a afirmat Violeta Alexandru.

Aceasta a precizat că multe dintre proiectele și activitățile pe care le va începe în calitate de ministru au rămas restante din anii trecuți.

„Din experiența anterioară de ministru am văzut în practică cât de importantă este colaboarea dintre un ministru și Parlament și vă asigur de faptul că acest mandat va fi pus în slujbă colaborării dintre Guvern, Ministerul Muncii și comisiile parlamentare. Sunt în fața unui mandat într-un Cabinet pe perioadă limitată. Este important să promiți strict ceea ce poți să faci, să te ții de treabă. Îmi proun obiective ferme și clare și îmi propun să am rezultate. Îmi propun să deschid câteva șantiere de lucru pe care să le continue Guvernul de anul viitor. Multe dintre proiectele și activitățile pe care le voi deschide sunt restante de anii trecuți. Gândirea mea este de om care a lucrat în domeniul politicilor publice”, a declarat, miercuri, Violeta Alexandru.

Ea a adăugat că o prioritate va reprezenta probematica lucrătorilor cu normă întreagă care plătesc contribuții pe salariul minim.

„Mă voi ocupa de problematica specifică a celor peste 1,3 milioane de lucrători cu normă întreagă dar care plătesc contribuții pe salariul minim. Voi fi foarte aproape de toți cei care astăzi sunt beneficiari ai tipurilor de asistență și caută o soluție pentru a-și îmbunătăți condițiile de viață și au disponibilitate dar voi și partenerul celor aproape 5 milioane de pensionari, cărora trebuie să le arătăm respect. Sunt 800.000 de persoane cu dizabilități pe care le voi trata cu respect și le voi reda demnitatea ca om care a lucrat 15 ani atât cu direcțiile sociale cât și cu ONG-urile care adresează profesionista problenatic persoanelor cu dizabilități”, a spus Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a aprecizat că Ministerul Muncii care se ocupă de ciclul vieții, de la naștere la deces.

„Este un minister care trebuie să se aplece cu rezultate concrete asupra sistemului de protecție a copilului și asupra problematicii adopției în România. Este ministerul care atinge tot ciclul vieții, de la naștere la deces. Mă voi apleca asupra alocației pentru copil, indemnziației creșterii copilului, stimulentului de inserție, mă voi apleca asupra familiei pe care o văd în acest moment în situația de a primi din partea astatului un pachet de măsuri integrate pentru a putea avea confortul necesar și pentru a putea să genereze în societate plusul valoare de care avem nevoie”, a explicat propunerea din partea PNL.

Violeta Alexandru: Vom respecta creșterea punctului de pensie din 2020

Propunerea de ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, la audierea din comisia parlamentară de specialitate, că va respecta legislația în vigoare privind creșterile salariale dar și mărirea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020.

„Vom respecta legislația în vigoare și orice creștere care privește salarizarea se va discuta împreună cu partenerii sociali. Da, vom menține punctul de pensie așa cum prevede legea, cu mărirea corespunzătoare de la 1 septembrie anul viitor. În ceea ce privește banii pentru pensii, activitatea în Guvern este o muncă de echipă. În perioada următoare este de datoria mea să lucrez cu întreg Cabinetul dar și în special cu ministrul Finanțelor și să ne asigurăm că există în buget proiecția necesară pentru a acoperi corespunzător salariile și pensiile așa cum sunt prevăzute în lege”, a afirmat Violeta Alexandru.

Orban, despre avizul negativ pentru Violeta Alexandru: Este nedrept și revoltător. Un vot politic

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că avizul negativ dat în comisii la audierea Violetei Alexandru, propunerea pentru Muncă, este unul politic, nedrept și revoltător. El a precizat că propunerile de miniștri rămân aceleași, indiferent de avizul pe care l-au primit în comisii.

„Este nedrept și revoltător. Votul a fost un vot politic, fără niciun fel de legătură cu calitatea prestației și cu calitatea răspunsurilor furnizate de candidatul nostru la funcția de ministru al Muncii. Ca atare, mergem mai departe cu candidații noștri. PSD a căzut de la putere, Guvernul PSD a fost demis, este hulit de 80% din populația României. Majoritatea românilor s-au săturat de minciunile, abuzurile și de modul agresiv, iar tupeul și obrăznicia de care dau dovadă după atâția ani de guvernare în care nu au făcut nimic, îndrănesc acum să facă ei legea. E un vot politic. Nu are nicio legătură”, a spus Ludovic Orban, după audierea Violetei Alexandru.

Premierul desemnat a afirmat că Guvernul PSD a învestit peste 80 de miniștri, printre care mulți analfabeți funcționali.

„Le vom arăta după învestirea Guvernului cum se guvernează responsabil o țară. Acești parlamentari au învestit miniștri care au făcut de râs funcția de ministru. Peste 80 de miniștri, printre care mulți analfabeți funcțional, fără experiență”, a subliniat Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului