Vlad Voiculescu ridică semne de întrebare în cazul transplantului pulmonar în premieră din România: Se pare că, peste noapte, au fost recoltați plămâni

Vlad Voiculescu ridică semne de întrebare în cazul transplantului pulmonar în premieră din România: Se pare că, peste noapte, au fost recoltați plămâni
Publicat: 18/04/2018, 12:32

„Se pare că peste noapte au fost recoltați plămâni de la un donator, plămâni care au ajuns la spitalul Sf. Maria. Înțeleg că dacă acum 24 ore doamna primar ne spunea că nu există organe, între timp au apărut, între timp a apărut și domnul doctor Igor Tudorache care a putut lăsa totul la slujba sa din Hanovra și a reușit să zboare repede spre București unde a intrat în operație. Sper din tot sufletul ca pacientul să trăiască!”, a scris Voiculescu.

În postarea sa, fostul ministru a explicat că pacienții nu au nevoie decât de operația în sine, ci și de tratament post trasplant.

„Și mai sper ca domnul dr. Igor Tudorache sa poată rămâne macar câteva zile în România, acum și după fiecare intervenție pe care o coordonează aici. Operația nu este singurul lucru complex în transplantul de plămâni… reușita operației înseamnă doar foarte puțin, marile provocări încep după intervenție. Iar lipsa de profesionalism este întotdeauna decontată de către pacient. În primul rând de către pacient”, a mai precizat fostul ministru al Sănătății.

Spitalul „Sfânta Maria” din Capitală efectuează, miercuri, primul transplant pulmonar din România, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele Agenției Naționale de Transplant, Radu Deac.

„În acest moment se desfășoară operația de transplant pulmonar la Spitalul Sfânta Maria din Capitală. Donatorul este un bărbat de 45 de ani, care a suferit o hemoragie cerebrală, ceea ce a dus la moartea creierului. Organele au fost prelevate de o echipă de medici de la Spitalul de Urgență Floreasca”, a explicat Radu Deac.

Din primele informații, se pare că echipa medicală, care efectuează transplantul pulmonar, este condusă de profesorul Igor Tudorache, șeful Centrului de Transplant Pulmonar Hanovra, din Germania.

Intervenția chirurgicală vine la o zi după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că la Spitalul „Sfânta Maria” nu se poate face transplant pentru că nu se găsesc organe.

Aceasta a precizat că îl va da în judecată pe fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculesu, pentru că dezinformează cu privire la cazul unei fetițe, care are nevoie de o astfel de operație.

„Ca să se realizeze o operație de transplant, fie că este renal, pulmonar, sau de altă natură, trebuie să fie îndeplinte câteva condiții. În primul rând, să existe organul donat. Am observat că este o campanie negativă dusă în mass-media de un fost ministru al Sănătății (n.r. – Vlad Voiculescu), care are bussines în domeniul sănătății. Eu nu pot să-i urez succes pentru că își face campanie electorală pe sănătatea românilor și se joacă cu informații neadevărate pe care le exprimă în spațiul public, și, din nefericire, ele sunt preluate”, a declarat, marți, primarul general.

Reacția edilului vine după ce, marți, Vlad Voiculescu a scris pe pagina sa de Facebook că primarul general și „gașca de domni de la Agenția de Transplant” ar trebui să intre în pământ pentru cazul unei fetițe grav bolnave.

„O femeie, o mamă, tocmai a aflat că nu mai există nicio șansă pentru fetița ei. De ce? Pentru că s-a născut și locuiește în locul greșit – într-o țară în care unii facem ceva pe el de vot iar alții – cei care sunt totuși aleși de cei care se duc la vot – fac ceva pe noi toți… și noi toți stăm ca proștii. În pământ ar trebui să intre de rușine Gabriela Firea, cea care a coordonat atacul împotriva celor care au arătat adevărul și împotriva AKH Viena în 2016. (…) Gabriela FIREA va trebui să plătească pentru ce a făcut. În pământ ar trebui să intre de rușine domnul Victor Zota, domnul Radu Deac și toată gașca de domni de la Agenția Națională de Transplant, cu toate titlurile lor universitare, care au acreditat în mod ilegal spitalul Sf. Maria și au blocat atâția ani intrarea României în Eurotransplant pentru a își proteja propriile interese. Cu toții ar trebui să își dea demisia astăzi. Pentru ce au făcut (și ce nu au făcut) în toți acești ani, sper să plătească cu vârf și îndesat!”, a precizat Vlad Voiculescu pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...