Vrăjitoarele Vanessa și Melissa au fost condamnate pentru șantajarea Oanei Zăvoranu

Vrăjitoarele Vanessa și Melissa au fost condamnate pentru șantajarea Oanei Zăvoranu
Publicat: 17/02/2015, 18:07

Instanța a mai decis ca cele două vrăjitoare, condamnate la trei ani de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de șase ani, să îi plătească, în solidar, Oanei Zăvoranu, 10.000 de euro.

Decizia Tribunalului Ilfov nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Celelalte șapte persoane judecate în același dosar au fosta achitate de Tribunalul Ilfov. Este vorba despre Sava Craiff Buzea, zis Manix, Ion Constantin, zis Șonot sau Șoni, Ștefan Mincă, zis Rosovelt, Ștefan Ionuț Voicu, zis Fane, Elena Ștefan, Sebastian Dobrescu, zis Sebi, și Remus Mincă, zis Nat.

Procurorul învestit inițial cu soluționarea cazului vrăjitoarelor, Maximilian Bălășescu, a fost arestat, în 1 februarie 2012, fiind acuzat că a cerut mită 300.000 de euro pentru a închide dosarul. Între timp, Bălășescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, în 17 iunie 2013.

După arestarea anchetatorului, cazul vrăjitoarelor a fost predat altor procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, care au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a Roxanei Lider, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și șantaj în formă continuată, Radei Mincă, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, șantaj și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, a lui Sava Craiff Buzea, zis Manix, pentru complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, și a lui Ion Constantin, zis Șonot sau Șoni, pentru complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și șantaj în formă continuată.

În același dosar au fost trimiși în judecată Ștefan Mincă, zis Rosovelt, Ștefan Ionuț Voicu, zis Fane, Elena Ștefan, toți pentru complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, și Remus Mincă, zis Nat, arestat în altă cauză, pentru instigare la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Procurorii l-au trimis în judecată în această cauză și pe Sebastian Dobrescu, zis Sebi, cel care l-a denunțat pe procurorul Maximilian Bălășescu de la Parchetul Ilfov, demersul conducând la arestarea și trimiterea în judecată a anchetatorului pentru fapte de corupție. În procesul vrăjitoarelor, Dobrescu a fost judecat pentru complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, inculpații, aflați în complicitate, își atrăgeau victimele printr-un plan minuțios elaborat, utilizând două metode de racolare a acestora. Astfel, Rada Mincă și Roxana Lider își făceau publicitate în mass-media, unde se prezentau ca „vrăjitoare” sau „clarvăzătoare”, arătându-și disponibilitatea unor așa-zise consultații în urma cărora erau contactate de către victime.

De asemenea, prin monitorizarea mass-media, Mincă și Lider identificau persoane publice, cu mare potențial financiar, care se găseau în diferite situații defavorabile (în general în conflict cu alte persoane publice) „și le creau acestora falsa reprezentare că problemele au fost generate de practicile oculte inițiate de ele”, au arătat procurorii în rechizitoriul trimis instanței.

Prin aceste metode, vrăjitoarele Vanessa și Melissa luau legătura cu victimele, cărora le solicitau la început, pentru inițierea ritualului, diverse bunuri sau obiecte precum articole personale de îmbrăcăminte, păpuși, piroane, cuțite, iconițe, miere de albine. Ulterior, pentru desfășurarea ritualului care se prelungea în timp sub diferite pretexte, acestea cereau bijuterii sau autoturisme și sume de bani din ce în ce mai mari.

Potrivit procurorilor, Oana Zăvoranu a fost determinată de către inculpați să încheie mai multe contracte de vânzare a unor bunuri mobile și imobile sau contracte de împrumut cu garanție imobiliară, la un preț subevaluat în raport cu valoarea de piață a acestora, în realitate fiind vorba „cămătărie disimulată”.

Totodată, în perioada februarie – septembrie 2011, Oana Zăvoranu a fost deposedată de o serie de bunuri mobile și imobile și mai multe sume de bani și, ulterior, șantajată și amenințată de către inculpați, în condițiile în care aceștia se cunoșteau între ei, iar unii erau în relații de rudenie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Cum a fost prinsă Bianca Iordache de iubit în timp ce îl ”traducea” cu vestitul...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Radu Mazăre, tătic pentru a doua oară! A dezvăluit sexul bebelușului + Ce nume a...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
Raisa Maria a fost găsită moartă, la 100 de metri de casă. Fetiţa de nici...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
Ce pensie va avea un român după 40 de ani de muncă. Daniel Baciu a...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Iei amendă dacă depășești cu 1 km/h viteza maximă? Cum contești sancțiunea?
Propaganda rusă, greu de combătut. Republica Moldova intră într-o etapă critică pentru a face faţă...
Apariție STRANIE în spațiul cosmic! Ce au observat cercetătorii?
Reguli pentru toți românii. Trebuie să aibă neapărat buletin. Este OBLIGATORIU
Ce tarif are Irina Loghin la evenimente. Cere mai puțin ca mulți artiști
Motivul pentru care Violeta Bănică și Radu Ștefan Bănică nu s-au cunoscut până la vârsta...
VIDEO Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit...
Cosmin, dezamăgit de faptul că Ștefania a fost interesată de preferințele lui Antoni. “Evident că...
Ileana Badiu, adevărul din spatele rivalității cu Mihaela Rădulescu: ”Nu există termen de comparație”
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Un studiu unic la nivel mondial arată că poluarea aerului crește riscul de demență
×