Vrăjitoarele Vanessa și Melissa au fost condamnate pentru șantajarea Oanei Zăvoranu

Vrăjitoarele Vanessa și Melissa au fost condamnate pentru șantajarea Oanei Zăvoranu
Publicat: 17/02/2015, 18:07

Instanța a mai decis ca cele două vrăjitoare, condamnate la trei ani de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de șase ani, să îi plătească, în solidar, Oanei Zăvoranu, 10.000 de euro.

Decizia Tribunalului Ilfov nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Celelalte șapte persoane judecate în același dosar au fosta achitate de Tribunalul Ilfov. Este vorba despre Sava Craiff Buzea, zis Manix, Ion Constantin, zis Șonot sau Șoni, Ștefan Mincă, zis Rosovelt, Ștefan Ionuț Voicu, zis Fane, Elena Ștefan, Sebastian Dobrescu, zis Sebi, și Remus Mincă, zis Nat.

Procurorul învestit inițial cu soluționarea cazului vrăjitoarelor, Maximilian Bălășescu, a fost arestat, în 1 februarie 2012, fiind acuzat că a cerut mită 300.000 de euro pentru a închide dosarul. Între timp, Bălășescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, în 17 iunie 2013.

După arestarea anchetatorului, cazul vrăjitoarelor a fost predat altor procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, care au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a Roxanei Lider, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și șantaj în formă continuată, Radei Mincă, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, șantaj și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, a lui Sava Craiff Buzea, zis Manix, pentru complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, și a lui Ion Constantin, zis Șonot sau Șoni, pentru complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și șantaj în formă continuată.

În același dosar au fost trimiși în judecată Ștefan Mincă, zis Rosovelt, Ștefan Ionuț Voicu, zis Fane, Elena Ștefan, toți pentru complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, și Remus Mincă, zis Nat, arestat în altă cauză, pentru instigare la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Procurorii l-au trimis în judecată în această cauză și pe Sebastian Dobrescu, zis Sebi, cel care l-a denunțat pe procurorul Maximilian Bălășescu de la Parchetul Ilfov, demersul conducând la arestarea și trimiterea în judecată a anchetatorului pentru fapte de corupție. În procesul vrăjitoarelor, Dobrescu a fost judecat pentru complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, inculpații, aflați în complicitate, își atrăgeau victimele printr-un plan minuțios elaborat, utilizând două metode de racolare a acestora. Astfel, Rada Mincă și Roxana Lider își făceau publicitate în mass-media, unde se prezentau ca „vrăjitoare” sau „clarvăzătoare”, arătându-și disponibilitatea unor așa-zise consultații în urma cărora erau contactate de către victime.

De asemenea, prin monitorizarea mass-media, Mincă și Lider identificau persoane publice, cu mare potențial financiar, care se găseau în diferite situații defavorabile (în general în conflict cu alte persoane publice) „și le creau acestora falsa reprezentare că problemele au fost generate de practicile oculte inițiate de ele”, au arătat procurorii în rechizitoriul trimis instanței.

Prin aceste metode, vrăjitoarele Vanessa și Melissa luau legătura cu victimele, cărora le solicitau la început, pentru inițierea ritualului, diverse bunuri sau obiecte precum articole personale de îmbrăcăminte, păpuși, piroane, cuțite, iconițe, miere de albine. Ulterior, pentru desfășurarea ritualului care se prelungea în timp sub diferite pretexte, acestea cereau bijuterii sau autoturisme și sume de bani din ce în ce mai mari.

Potrivit procurorilor, Oana Zăvoranu a fost determinată de către inculpați să încheie mai multe contracte de vânzare a unor bunuri mobile și imobile sau contracte de împrumut cu garanție imobiliară, la un preț subevaluat în raport cu valoarea de piață a acestora, în realitate fiind vorba „cămătărie disimulată”.

Totodată, în perioada februarie – septembrie 2011, Oana Zăvoranu a fost deposedată de o serie de bunuri mobile și imobile și mai multe sume de bani și, ulterior, șantajată și amenințată de către inculpați, în condițiile în care aceștia se cunoșteau între ei, iar unii erau în relații de rudenie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunţul dimineţii! Este vorba despre Florin Piersic
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Halucinant! Victimele accidentului de la 2 Mai, învinovăţite pentru că au fost ucise de Vlad...
Cine sunt medicii care ar fi operat-o pe Kate Middleton | Detaliul, ținut secret de...
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Ce au descoperit anchetatorii în mașina în care zăcea fără suflare un tânăr în vârstă...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă o Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Anunţ şoc despre maestrul Florin Piersic:: Stare generală gravă
Cele mai mari pensii din România. Unii nu au cotizat cu niciun leu la stat
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Florin Piersic, mutat de urgență la un spital privat din București pentru o nouă operație:...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Mayașii și-ar fi binecuvântat terenurile de sport cu ardei iute și plante halucinogene