VRANCEA. Pagube materiale însemnate, după un cod roșu de ploi torențiale (FOTO)

VRANCEA. Pagube materiale însemnate, după un cod roșu de ploi torențiale (FOTO)
Pagube materiale însemnate în Vrancea, după un cod roșu de ploi torențiale
Publicat: 22/06/2020, 19:54
Actualizat: 22/06/2020, 19:57

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare cod roșu de ploi torențiale care a vizat mai multe localități din județul Vrancea.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 17:00, în localitățile Gugești, Dumitrești, Sihlea, Tătăranu, Cotești, Slobozia Bradului, Dumbrăveni, Nereju, Gologanu, Vârteșcoiu, Popești, Golești, Gura Caliței, Poiana Cristei, Tâmboești, Cârligele, Urechești, Chiojdeni, Slobozia Ciorăști, Vintileasca, Bălești, Bordești, Jitia și Obrejița din județul Vrancea s-au semnalat ploi torențiale ce au acumulat 50-60 l/mp.

Pagubele materiale au fost însemnate. Mai multe zone au fost inundate, iar unele mașini au fost distruse de copacii doborâți de vântul puternic.

Prognoza meteo, 23 iunie 2020. Instabilitatea atmosferică se menține accentuată

Potrivit prognozei Administației Naționale de Meteorologie (ANM), instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată, ziua, în cea mai mare parte a țării, iar noaptea în est, local în sud și la munte și pe suprafețe mai mici îndeosebi în centru.

Aceasta se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor fi însemnate, pe alocuri. Temperaturile maxime se vor situa între 21 și 27 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade Celsius.

Meteorologii au revizuit prognoza pentru începutul lunii iulie

Vremea rămâne capricioasă și în prima săptămână din luna iulie, după un iunie extrem de ploios. În anumite regiuni ale țării, instabilitatea atmosferică va fi ridicată, iar temperaturile foarte reduse.

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au revizuit prognoza pe următoarele două săptămâni și avertizează că luna iulie începe cu o răcire semnificativă a vremii pentru mai multe regiuni din țară.

Oana Păduraru, meteorolog ANM, a explicat luni, la Gândul Live, cum va fi vremea în următoarele zile. Nu vom scăpa în această săptămână de ploi și de instabilitatea atmosferică, însă temperaturile nu scad sub 22 de grade Celsius.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase