VREMEA. După viscol, vine gerul. Ziua în care temperaturile vor scădea până la -17 grade Celsius. Cum va fi vremea la sfârșitul săptămânii

VREMEA. După viscol, vine gerul. Ziua în care temperaturile vor scădea până la -17 grade Celsius. Cum va fi vremea la sfârșitul săptămânii
Publicat: 28/01/2014, 10:20
Actualizat: 22/10/2014, 17:52

VREMEA. Meteorologii spun că până la sfârșitul săptămânii viscolul se va potoli, dar temperaturile vor fi sub minus 10 grade Celsius.

Miercuri, vor mai fi ninsori slabe în regiunile extracarpatice, iar joi vântul va avea intensificări în sudul Banatului, în sudul Moldovei, în Bărăgan, în Dobrogea și în zona montană.

„De joi vremea va intra într-un proces de ameliorare. Dar temperaturile vor scădea, în sensul că va fi ger mai ales noaptea și la primele ore ale dimineții”, a spus Gabriela Băncilă meteorolog ANM. Însă joi, temperaturile vor scădea. Vor fi -16 grade în Nordul Moldovei, între -3 și -4 grade în dealurile din Vest. În Capitală, vor fi cel mult -8 grade Celsius.

Vineri, temperaturile vor continua să scadă, iar la nivel de țară temperaturile se vor încadra între -17 și -7 grade Celsius. În Capitală, vineri vor fi -8 grade, -7 grade în timpul zilei, iar în timpul nopții vor fi între -15 și -13 grade Celsius.

Meteorologii spun că până la sfârșitul săptămânii temperaturile maxime vor fi negative, iar că în această perioadă vor fi temperaturi mult mai scăzute decât normalul perioadei. De exemplu, în timpul nopții ar trebui să fie -5 grade Celsius, dar vor fi -15… -13 grade Celsius.

BANAT

Până pe 2 februarie temperaturile vor marca o creștere treptată, astfel încât maximele diurne ajung până la 4 grade. Între 2 și 5 februarie, valorile termice maxime scad cu aproximativ 2 grade Celsius, iar apoi vremea se va încălzi ușor și treptat, urmând ca, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, să se atingă medii termice de 5…6 grade la amiază. În ceea ce priveste evoluția minimelor nocturne, acestea vor crește de la -9 grade până spre 0 grade în intervalul 27 ianuarie – 2 februarie, apoi vor marca o scădere ușoară și se vor menține între -4 și -2 grade până la sfârșitul intervalului de prognoză.

În jurul datei de 29 ianuarie vor fi ninsori pe arii extinse, dar nu foarte importante cantitativ, apoi probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mai ridicată între 1 și 4 februarie.

CRIȘANA

În prima săptămână valorile termice maxime vor fi în creștere, de la medii de -3 grade ziua și -7 noaptea, spre 5 grade și, respectiv, -1 grad, pe 2 -3 februarie. În următoarele zile, temperaturile vor scădea cu aproximativ 3 grade Celsius, pentru ca, după data de 6 februarie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, o încălzire ușoară și treptată să aducă regimul termic spre valori medii apropiate celor caracteristice primei decade a lunii februarie. La sfârșitul celei de a doua săptămâni, vor fi din nou, în medie, temperaturi maxime de 5…6 grade și minime de -1 grad.

Va ninge, în general slab cantitativ, pe 29 ianuarie, după care probabilitatea pentru precipitații, cel mai probabil mixte, va fi mai mare între 1 și 4 februarie și, din nou, pe 8 februarie.

TRANSILVANIA

Până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea rămâne rece, cu medii ale temperaturilor minime de -10…-8 grade și ale maximelor de -5…-4 grade. Pe 1 – 2 februarie regimul termic va marca o creștere de aproximativ 7 grade Celsius, temperaturile apropiindu-se de mediile multianuale specifice perioadei din an. A doua săptămână de prognoză va debuta cu o tendință de ușoară răcire, valorile termice vor scădea cu 2…3 grade până la jumătatea săptămânii, pentru ca la sfârșitul intervalului de prognoză să se revină la un regim termic diurn normal pentru prima decadă a lunii februarie, cu maxime, în medie, de 2 grade Celsius.

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată pe 29 ianuarie, când acestea vor fi sub formă de ninsoare, apoi între 1 și 4 februarie, când, trecător, pot fi și lapovițe sau ploi.

MARAMUREȘ

Până duminică 2 februarie, temperaturile maxime vor ajunge la valori medii de 3…4 grade. Și tot la sfârșitul primei săptămâni de prognoză, minimele nocturne, în creștere după 31 ianuarie, vor atinge valori medii de -3…-2 grade.

În primele zile din cea de a doua săptămână, regimul termic va scăde ușor, temperaturile nocturne vor coborî spre medii de -6…-4 grade, apropiate de normele perioadei, iar maximele vor scădea spre 0 grade Celsius. Ulterior, până la sfârșitul săptămânii, regimul termic nocturn va rămâne relativ constant, în timp ce mediile diurne vor urca din nou spre 3…4 grade. Va ninge, în general slab cantitativ, pe 29 ianuuarie precipitații, posibil mixte, va fi mai mare între 1 și 4 februarie și, din nou, pe 8 februarie.

MOLDOVA

În prima săptămână, vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopților si al dimineților. În primele zile, media valorilor maxime va fi de -8…-7 grade, iar cea a minimelor de -10…-12 grade, pentru ca, în jurul datei de 31 ianuarie, regimul termic să mai scadă cu aproximativ 4 grade, ajungând până la -14…-16 grade Celsius. Abia pe 1 și 2 februarie temperatura aerului va înregistra o creștere semnificativă, temperaturile diurne atingând medii de -3…-2 grade, iar cele nocturne urcândspre -5… -4 grade. În cea de a doua săptămână din aceasta prognoză, regimul termic va avea o scădere ușoara la început, dar către week-end vremea se va încălzi din nou, atingându-se medii termice de -6 grade noaptea și 2 grade ziua. Probabilitatea de ninsoare va fi mai mare pe 27 și 29 ianuarie, precum și în februarie, când va ninge în general slab.

DOBROGEA

în primele zile, maximele În timpul zilei vor varia Între -7 grade și 0 grade, iar minimele nocturne se vor menține relativ constante în jurul unei medii de -8 grade. După data de 30 ianuarie, regimul termic va marca o creștere, astfel încât pe 2 și 3 februarie vor fi temperaturi de aproximativ 4 grade ziua și 0 grade noaptea, apropiate de cele normale climatologic pentru această dată. În a doua săptămână va avea loc o răcire cu 5-6 grade, iar către finalul intervalului, prognoza meteo arată că temperaturile vor crește din nou. Vor fi ninsori pe arii extinse pe 27 și 29 ianuarie, iar în intervalul 2 – 4 februarie vor fi precipitații mixte, în general slabe cantitativ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului