VREMEA în ianuarie, februarie și martie 2013. PLUS: Prognoza meteo de ANUL NOU

VREMEA în ianuarie, februarie și martie 2013. PLUS: Prognoza meteo de ANUL NOU
Publicat: 30/12/2012, 13:34
Actualizat: 18/01/2013, 19:53

Ianuarie vine cu temperaturi mari, în februarie valorile termice se vor apropia de normalul perioadei, iar în martie va fi frig în vestul, sud-vestul și nord-vestul țării.

Potrivit estimărilor realizate de Administrația Națională de Meteorologie pe baza datelor furnizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată, iarna va continua cu ninsori și temperaturi scăzute pentru anumite zone ale țării.

Meteorologii arată că pentru primele trei luni din 2013 vom avea o vreme normală, cu temperaturi medii lunare situate în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor. Va fi mai cald în sudul, sud-estului și vestului țării, unde valorile termice vor fi peste mediile multianuale.

La Revelion cu elicopterul. Unde-și petrece ANUL NOU 2013 Traian Băsescu

Cum va fi vremea de Revelion. Ce temperaturi se vor înregistra în Capitală

REVELION 2013. Totul despre NOUL SEZON DE SCHI din România – pârtii, stratul de zăpadă, prețuri

REVELION 2013 în București. Petreceri de ANUL NOU în Piața Revoluției, Piața Constituției, Parcul IOR, „Vanghelion” la Romexpo

În ianuarie, temperaturile medii lunare se vor situa în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, sudul și vestul țării unde, local, vor fi posibile valori termice peste mediile multianuale.

Prognoza arată că temperaturile medii vor oscila între -7 grade în Moldova și zero grade Celsius în Banat și Dobrogea. În restul teritoriului, se vor înregistra valori negative. Prognoza mai arată că, în regiunile sudice, transportul de aer mai cald de proveniență oceanică sau mediteraneană va determina valori peste mediile climatologice ale perioadei.

Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori apropiate de normele climatologice pe aproape întreg teritoriul și se vor încadra între 20 l/mp în Moldova, Dobrogea și Transilvania și 70 l/mp în Maramureș și Transilvania.

Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori apropiate de normele climatologice pe aproape întreg teritoriul.

REȚETE DE REVELION. Cum poți prepara rapid salatele de boeuf, vinete sau ciuperci pentru masa de ANUL NOU

PRĂJITURI DE REVELION. Desertul pentru masa de Anul Nou care este gata în 20 de minute

PRĂJITURI DE REVELION. Rețete simple de deserturi pentru masa de Anul Nou

În februarie, temperaturile medii vor depăși zero grade Celsius, în Banat (între 0 și 2 grade Celsius), Crișana (între -2 și 1 grad), Maramureș (-1… 0 grade), Oltenia (-1…1 grad), Transilvania (-5… 0), Muntenia (-3…1 grad), Dobrogea (-1…2 grade) și Moldova (-5… 0 grade).

În privința precipitațiilor lunare, valorile vor fi apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului, iar local în sud-vestul și nordul țării acestea se pot situa sub valorile normale. Specialiștii arată că cele mai mici cantități de precipitații se vor situa între 20 l/mp în Banat, Transilvania, Dobrogea și Moldova, și 30 l/mp în Maramureș și Oltenia. Totodată, cea mai mare cantitate de precipitații este prognozată în Oltenia, de până la 70 l/mp.

MESAJE DE ANUL NOU. 10 URĂRI de REVELION transmise prin SMS prietenilor apropiați

NOAPTEA DE ANUL NOU la Cluj-Napoca. Ce surprize de REVELION a pregătit primarul Boc

Luna martie va aduce temperaturi medii, în general, apropiate de normele climatologice pentru aproape întreg toată țara, exceptând vestul, sud-vestul și nord-vestul țării, unde local valorile termice pot fi sub cele normale.

Cantitățile lunare de precipitații se pot situa peste normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului. Doar în sud-estul țării sunt posibile cantități apropiate de mediile multianuale.

Mediile climatologice pentru temperatura medie vor oscila între -1 grad Celsius (în Moldova) și 7 grade Celsius (în Banat), în timp ce normele climatologice pentru precipitații se vor încadra între 15 l/mp, în Dobrogea, și 80 l/mp în Maramureș.

REVELION 2013. Lista restricțiilor de trafic în timpul petrecerilor de ANUL NOU din București

MESAJE DE ANUL NOU. Facebook lansează o aplicație specială pentru Anul Nou 2013

MESAJE DE ANUL NOU. Câteva exemple de urări care pot fi trimise prin SMS de Anul Nou

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase