VREMEA în weekend. Temperaturi în scădere, lapoviță și NINSOARE

VREMEA în weekend. Temperaturi în scădere, lapoviță și NINSOARE
Publicat: 19/01/2019, 09:08
Actualizat: 25/03/2019, 20:11

Temperaturile scăzute se vor resimți în special în Moldova și Transilvania, cu minime care pot coborî sub pragul de -10 grade Celsius. În restul teritoriului, temperaturile vor cunoaște o scădere ușoară care se încadrează în normalul perioadei, anunță meteorologii.

„În acest weekend, valorile termice vor marca o scădere ce se va resimți în mod deosebit în Nord-Estul teritoriului, în zona Moldovei. Mai exact, acolo maximele vor deveni în general negative în condițiile în care zilele acestea s-au înregistrat temperaturi chiar mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, cu valori de 7-8 grade. Temperaturile vor fi destul de scăzute în zona Moldovei, în sudul Transilvaniei cu maxime negative, dar și minimele vor fi destul de scăzute în zonele respective – vor atinge valori de -9, izolat chiar -10 grade Celsius. În restul teritoriului, chiar dacă valorile termice vor fi și acolo în scădere față de zilele acestea, temperaturile vor fi totuși pozitive, temperaturile maxime, cu valori de 2, 3 grade în regiunile intracarpatice”, a declarat pentru MEDIAFAX, Alina Șerban, meteorolog de serviciu în cadrul Admistrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Sursa citată anunță că pe litoral vor fi 5 grade. Precipitațiile își vor face apariția în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, cu precădere sâmbătă noapte și pe parcursul zilei de duminică.

De asemenea, duminică după-amiază și seara, vor fi precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane, în nordul, centrul și nord-estul țări. În regiunile vestice și sud-vestice sunt așteptate lapoviță și ploi, iar în sud-est vor predomina precipitațiile sub formă de ploaie. Meteorologul anunță un nou de zăpadă pentru zona de munte, care va fi însoțit de temperaturi scăzute și intensificări ale vântului.

„Vântul va avea intensificări pe crestele montane, acolo unde ninsoarea va fi viscolită. În zona montană va fi în general o vreme închisă cu ninsori care se vor semnala pe arii mai extinse pe parcursul zilei de duminică, dar nu vor lipsi nici în restul intervalului. Vânt pe creste în mod deosebit și o răcire și în zona montană se va resimți ca în toate celelalte zone. La amiază, temperaturile vor deveni ușor negative în zona montană mai joasă, pentru că pe creste evident vor fi scăzute, -7, -8 grade maxime , -10, -12 temperaturi minime”, a declarat Alina Șerban, meteorolog de serviciu.

În București se anunță o vreme schimbătoare, cu o scădere ușoară a temperaturii și precipitații mixte.

„În zona Capitalei – o vreme schimbătoare. Și aici se va resimți o scădere a valorilor termice de la 7, 8, 9 grade Celsius zilele acestea nu vom înregistra maxime mai mari de 2, 3, 4 grade cel mult. Minimele vor fi destul de ridicate atât sâmbătă spre duminică, cât și duminică spre luni – temperaturi ușor negative, -2, 0 grade și precipitații în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mare sâmbătă spre duminică. În general, (va fi, n.r.) ploaie, dar ne așteptăm și la lapoviță sau ninsoare”, a mai precizat meteorologul Șerban Alina.

Săptămâna viitoare va fi înregistrată cea mai friguroasă noapte din următorul interval anunță reprezentantul ANM: „Ne putem aștepta, săptămâna viitoare, la temperaturi la pragul gerului și ușor sub pragul gerului, -12, -12 grade cel mai probabil în noaptea de luni spre marți și pentru zona Moldovei, depresiunile din estul Transilvaniei. Ar fi cea mai rece noapte pentru intervalul următor de 4-5 zile”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani