VREMEA. Municipiul Bârlad a rămas fără apă potabilă în urma unei defecțiuni la o magistrală de alimentare

VREMEA. Municipiul Bârlad a rămas fără apă potabilă în urma unei defecțiuni la o magistrală de alimentare
Publicat: 29/01/2014, 11:41
Actualizat: 06/02/2016, 13:06

VREMEA. Populația și agenții economici din municipiul Bârlad au rămas, miercuri, fără apă potabilă în urma unei avarii la o magistrală de alimentare a orașului, societatea Aquavas estimând că furnizarea apei va fi reluată în cursul după-amiezii de miercuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților societății Aquavas SA, avaria care a dus la întreruperea furnizării apei potabile în Bârlad a apărut încă de luni la o conductă magistrală, pe strada Epureanu, echipele de intervenție încercând în ultimele două zile să remedieze defecțiunea fără oprirea apei.

În condițiile în care acest lucru nu s-a reușit, societatea a oprit alimentarea cu apă în aproape tot orașul, excepție făcând consumatorii din cartierele de case deservite de puțuri cu hidrofoare.

„Din păcate, o conductă de fontă de aproape 50 de ani a cedat din cauza vechimii. Acum echipele de intervenție lucrează la remedierea defecțiunii astfel încât în cursul după-amiezii să putem relua alimentarea cu apă potabilă a orașului”, a declarat, miercuri, directorul sucursalei Bârlad a societății Aquavas SA Vaslui, Vasile Ungureanu.

Întreruperea alimentării cu apă a municipiului Bârlad nu afectează funcționarea Spitalului de Urgență din oraș, în condițiile în care unitatea are rezervoare de mare capacitate care sunt folosite în cazul unor astfel de avarii la rețeaua de alimentare cu apă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase