Silvana Chiujdea
22.06.2019
Știri

VREMEA. Week-end cu vreme caldă, dar instabilă: Caniculă, furtuni și vijelii

Week-end cu vreme caldă, dar instabilă anunță meteorologii. În cea mai mare parte a țării azi se vor înregistra furtuni puternice, vijelii și căderi de grindină, mai ales în a doua parte a zilei.

Cumulat, cantitățile de apă pot ajunge la 40l/mp. În schimb, în sudul și estul țării la orele amizeii disconfortul termic va fi accentuat. Maximele termice se vor încadra între 24 și 34 de grade Celsius.

Ploile torențiale vor fi prezente la noapte în vest, centru și nordul țării. În rest, cerul va fi variabil, mai mult noros iar vântul va sufla moderat. Temperaturile nocturne se vor încadra între 12 grade în depresiuni și 25 de grade în sud.

Duminică în sud-vest, centru și nord dar și în zonele montane și submontane vor mai fi perioade cu averse torențiale, vânt puternic și căderi de grindină. În celelalte zone cerul va fi variabil, mai mult senin, cu temperaturi care vor ajunge la 33 de grade Celsius. Noaptea de duminică spre luni va fi una ploioasă în majoritatea regiunilor cu minime cuprinse între 12 și 23 de grade.

BUCUREȘTI

În Capitală vor alterna perioadele de soare puternic cu cele de furtuni și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în timpul ploilor. Maximele termice din acest week-end vor ajunge la 32 de grade. Luni, vremea se menține călduroasă la orele amiezii iar spre seară va ploua în averse cu tunete și fulgere și vânt cu intensificări. Maxima zilei va fi de 30 de grade.

LITORAL

Pe litoral vremea se anunță caldă și frumoasă în acest week-end. Apa mării va ajunge la 27 de grade iar în aer se vor înregistra 31 de grade Celsius. Nopțile vor fi calde și senine cu minime de 21 de grade.

PROGNOZĂ URMĂTOARELE 3 ZILE

Și săptămâna viitoare va debuta cu vreme călduroasă dar instabilă în majoritatea regiunilor țării. În sud-est și est disconfortul termic va fi accentuat. În a doua parte a zilei vor fi averse, cu tunete și fulgere și căderi de grindină. Maximele termice se vor încadra între 24 și 34 de grade Celsius.

Săptămâna debutează cu vreme extrem de caldă dar instabilă. În sud-estul și estul țării maximele vor ajunge la 34 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. În a doua parte a zilei în majoritatea regiunilor se vor înregistra furtuni, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor fi însemnate. 27 de grade sunt prognozate la Târgu-Jiu, Craiova și Sibiu, 28 la Timișoara, 29 la Oradea și 32 de grade la Galați.

 

×
Inchide