Week-end negru pe litoral. Toate echipajele ISU și Gărzii de Coastă, mobilizate în misiuni de salvare / Doi morți și cel puțin șapte persoane dispărute sau în stare critică

Week-end negru pe litoral. Toate echipajele ISU și Gărzii de Coastă, mobilizate în misiuni de salvare / Doi morți și cel puțin șapte persoane dispărute sau în stare critică
Sursa FOTO: ct100.ro
Publicat: 30/08/2020, 16:00
Actualizat: 30/08/2020, 17:19

Ultimul week-end de vară vine cu un bilanț negru. Cel puţin şapte intervenţii de salvare sunt în derulare, duminică, de la Olimp până la Vama Veche, după ce mai multe persoane au dispărut în marea extrem de agitată sau necesită intervenții de prim ajutor după ce au fost recuperate. Un bărbat de 76 de ani a murit la Olimp.

Autorităţile din Constanţa anunţă că, duminică, marea este extrem de agitată, iar toate echipajele disponibile ale ISU, Gărzii de Costă şi Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) sunt angrenate în misiuni de căutare şi salvare a persoanelor dispărute în mare sau în pericol de înec, informează ct100.ro. 

Două persoane au fost recuperate fără suflare din marea agitată

Un bărbat de 76 de ani a mirit la Olimp, iar un alt bărbat de 44 de ani, din județul Suceava, a fost găsit duminică dimineața mort în Marea Neagră, în zona orașului Sulina. Potrivit IPJ Tulcea, polițiștii au fost sesizați duminică dimineața cu privire la faptul că o persoană pluteste pe apele Mării Negre, în zona orașului Sulina.

Conform polițiștilor, la examinarea cadavrului, care a fost trimis Serviciului de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, nu au fost constatate urme de violență.

Cel puțin 7 persoane printre care copii, sunt fie dispărute în mare, în pericol de înec sau resuscitate pe plajă

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă, a declarat că forţele inspectoratului acţionează pe sudul litoralului, de la Vama Veche la Olimp, scrie și ziuadeconstanta.ro

„În tot sudul litoralului, începând de la Vama Veche până în Olimp, avem toate forţele inspectoratului (terestre patru SMURD, şenilate şi pe mare ambarcaţiunea din Portul Mangalia şi echipaje de scafandri) şi aerian (elicopterul) care desfăşoară activităţi de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical pentru cel puţin şapte persoane printre care copii, fie dispăruţi în mare, în pericol de înec sau resuscitati pe plajă. În momentul de faţă încă se primesc apeluri pe 112 din zona menţionată”, a declarat Anca Chiriţă., a declarat Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al instituției.

Toate forțele de salvare de la malul mării, în teren

Este vorba despre 4 SMURD terestre, șenilate iar pe mare au ieșit ambarcațiunea din Portul Mangalia și echipaje de scafandri. Se acționează și din aer, cu un elicopter care desfășoară activități de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical pentru cel puțin 7 persoane printre care copii, fie dispăruți în mare, în pericol de înec sau resuscitați pe plajă.

Cei de la ISU sunt ajutați de forțe suplimentare: cinci ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță al Județului Constanța, nave de la ARSVOM și de la Garda de Coastă.

„Misiunea este un dinamică, este dificil de acționat din cauza gradului de agitație al mării. Toți colegii sunt angrenați în gestionarea situațiilor de urgență apărute”, a mai spus Anca Chiriță.

Nenumărate apeluri pe 112 din Vama Veche, Venus, Neptun, Olimp

„În stațiunea Neptun o persoană scoasa din mare refuză transportul la spital. În Venus, un copil în vârstă de 9 ani a fost scos din mare cu probleme respiratorii și transportat la spital. Tot aici, o femeie a fost transportată la spital în stop cardiorespirator (n.r. prezenta funcții vitale). În Olimp, un bărbat de 76 de ani a murit. În Jupiter, o persoană refuză transportul la spital. În Vama Veche, trei persoane scoase din mare refuza transportul la spital. În momentul de față a mai rămas o persoana dispăruta în mare la Venus.”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...