YouTube riscă un proces de 2,5 miliarde de lire sterline. Platforma de streaming video, acuzată că a vândut datele personale ale utilizatorilor minori

YouTube riscă un proces de 2,5 miliarde de lire sterline. Platforma de streaming video, acuzată că a vândut datele personale ale utilizatorilor minori
YouTube riscă un proces de 2,5 miliarde de lire sterline. Platforma de streaming video, acuzată că a vândut datele personale ale utilizatorilor minori/ Sursa FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 13/09/2020, 20:09

YouTube riscă să plătească despăgubiri de 2,5 miliarde de lire sterline, după ce ar fi folosit datele personale ale copiilor din Marea Britanie, fiind vorba de milioane de utilizatori.

Duncan McCann, în vârstă de 41 de ani, acuză compania că a adunat și a vândut datele a milioane de copii din Marea Britanie, cu vârste sub 13 ani, către companiile de publicitate, fără acordul minorilor! Aceasta este o încălcare gravă a legislației britanice și europene, scrie The Sun.

Google, compania-mamă a YouTube, neagă cu vehemență acuzațiile, potrivit cărora platforma video ar fi vândut datele personale ale minorilor.

Avocatul pentru dreptul la intimitate McCann a spus că minorii au fost expuși la riscul pornografiei.

„Suntem împăcați cu gândul că acești copii sunt „progenituri ale internetului”, în loc să fie odraslele părinților lor?”, se întreabă retoric McCann.

Cazul este primul de acest gen din Europa. Dacă va avea câștig de cauză, McCann va cere daune de doar 500 lire sterline, dar YouTube ar putea plăti daune de miliarde de lire sterline către familiile copiilor afectați de această breșă.

Câți bani face vloggerul SELLY într-o singură zi din YouTube / Suma are multe zerouri în coadă

Selly (Andrei Șelaru) este cel mai cunoscut vlogger din România, cu o comunitate de peste două milioane de oameni.

„Puștiul” Selly a distribuit primul său vlog pe YouTube în urmă cu șapte ani, folosind o cameră video pe care, între timp, a donat-o unui alt împătimit de vlogging.

În 2019, Selly și 5Gang au lansat un film și numeroase piese, care au devenit foarte populare.

În prezent, contul lui Selly are 2,5 milioane abonați, scrie cancan.ro.

Selly e pe picioarele lui de la 14 ani și câștigă chiar și 4.000 DE DOLARI pe zi, dacă prinde un CPM (cost pe mia de vizualizări) din YouTube.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase