Zece femei de la o fabrică de confecții din Calafat, intoxicate cu insecticid. Săptămâna trecută, 67 de angajate ale aceleiași fabrici au ajuns la spital

Zece femei de la o fabrică de confecții din Calafat, intoxicate cu insecticid. Săptămâna trecută, 67 de angajate ale aceleiași fabrici au ajuns la spital
Zece femei de la o fabrică de confecții din Calafat au fost transportate la spital, marți dimineață, după ce s-au simțit rău, cel mai probabil, din cauză că au inhalat insecticid folosit la dezinsecție, la câteva zile după ce la aceeași unitate 67 de femei au ajuns la spital din aceeași cauză.
Publicat: 07/05/2013, 12:30
Actualizat: 01/02/2019, 01:18

Zece femei de la o fabrică de confecții din Calafat au fost transportate la spital, marți dimineață, după ce s-au simțit rău, cel mai probabil, din cauză că au inhalat insecticid folosit la dezinsecție, la câteva zile după ce la aceeași unitate 67 de femei au ajuns la spital din aceeași cauză.

Femeile au solicitat intervenția ambulanței după ce au intrat marți dimineață în fabrică și au început să se simtă rău, acuzând o stare de amețeală. Imediat, angajatorul a suspendat activitatea în fabrică până când se va stabili cantitatea de noxe din interior, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ora actuală, cele zece femei au fost transportate la spital, unde se află sub supravegherea medicilor.

„Femeilor li s-au acordat îngrijiri medicale, ele se află în acest moment în monitorizare, iar starea lor este momentan stabilă”, a declarat Mihai Litră, purtătorul de cuvânt al Spitalului Calafat.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a trimis o echipă la fabrica respectivă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul.

„Inspectorii ITM sunt la fața locului, se colaborează cu reprezentanții fabricii, care au decis să suspende pe parcursul zilei de astăzi (n.r. – marți) activitatea pentru a permite organelor abilitate să măsoare nivelul de noxe”, a declarat Cătălin Mohora, inspector șef ITM Dolj.

Vineri dimineață, 67 de femei de la aceeași fabrică au ajuns la spital după ce s-au intoxicat, cel mai probabil, cu insecticidul pe care reprezentanții fabricii l-au folosit joi seară în fabrică. Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, Cătălin Mohora, declara că joi seară hala în care lucrează femeile a fost dezinfectată cu anumite substanțe, iar pe parcursul nopții spațiul respectiv a rămas închis, fiind aerisit doar vineri dimineață, timp de o oră, înainte ca angajatele să ajungă la serviciu.

Toate femeile care s-au intoxicat atunci au fost externate după mai puțin de 20 de ore de la momentul internării întrucât starea lor de sănătate s-a ameliorat. Angajatorul nu a primit încă nicio sancțiune, dar riscă amenzi între 4.000 și 8.000 de lei.

Directorul fabricii de confecții, Marian Păsat, a declarat că pentru dezinsecția halei în care lucrau femeile s-a folosit insecticid, susținând că nu toate angajatele au dezvoltat reacții adverse de la substanța respectivă și că mai degrabă ar fi fost vorba despre o reacție de panică în momentul în care au văzut că unele muncitoare se simt rău.

„Noi am folosit începând cu ora 18.00, seara trecută, un insecticid de la o firmă nemțească împotriva muștelor și țânțarilor. Azi dimineață s-au prezentat aproximativ 500 de persoane la muncă. Dintre acestea doar câteva au avut o stare de rău, iar celelalte s-au speriat mai mult că au văzut colegele că se simt rău. Am anunțat Serviciul de Ambulanță de la Calafat și 67 de persoane au fost transportate pentru îngrijiri medicale. Am folosit angajații noștri pentru răspândirea insecticidului și pe prospectul acestuia nu se spunea nimic că trebuie ferit contactul cu oamenii pentru un anumit interval. Am intrat și eu de dimineață în fabrică și chiar înainte de venirea femeilor încăperile au fost aerisite prin deschiderea ușilor”, declara Marian Păsat.

O echipă de inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj a mers la fabrica de textile pentru a investiga modul în care s-a făcut dezinsecția.

Patronul fabricii de confecții din Calafat este italian. Fabrica, Maglierie Cristian Impex SRL, a fost construită în 1997 și are 1.280 de angajați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Mari amenzi pentru proprietarii de apartamente. Cine nu face asta va plăti scump
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani