Zeci de mii de jucării contrafăcute au fost confiscate în Portul Constanța Sud

Redactor:
Cătălin Legănel
Zeci de mii de jucării contrafăcute au fost confiscate în Portul Constanța Sud
Peste 40.000 de jucării contrafăcute, cu o valoare de piață ce ar fi depășit 670.000 de lei, au fost descoperite de către poliștii de frontieră din Portul Constanța, după ce au fost importate din China de o firmă din Ilfov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră și vameșii din Portul Constanța Sud – Agigea au verificat, luni, un container sosit din China pe adresa unei societăți comerciale cu sediul în județul Ilfov. Astfel, au fost descoperite aproape 43.000 de figurine din plastic, păpuși, baloane și jocuri tip Lego susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de piață de aproximativ 672.000 de lei dacă ar fi fost comercializate la prețul produselor originale.

Polițiștii de frontieră i-au întocmit administratorului firmei importatoare, un bărbat de 52 de ani, cu domiciliul în București, dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Întreaga cantitate de marfă a fost confiscată și indisponibilizată de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor.

Inchide