Zeci de mii de profesori primesc, de vineri, bani în plus

Redactor:
Dana Stanila
Zeci de mii de profesori primesc, de vineri, bani în plus
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, modificarea unui articol al Legii Educației, prin care profesorii din învățâmântul preuniversitar, care au peste 25 de ani vechime în sistem primesc bani în plus pentru orele suplimentare, până acum neplătite.

Șeful statului a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (4) al art. 262 din Legea educației naționale nr. 1/2011.

„Articolul respectiv se referă la toți profesorii din învățământul preuniversitar care au gradul I și peste 25 de ani vechime în învățământ, care aveau dreptul să lucreze 16 ore, deși norma didactică era de 18 ore. Acești profesori nu erau plătiți pentru a șaptesprezecea și pentru a optsprezecea oră, deci cele două ore pe care le făceau, le făceau gratuit”, a explicat, pentru MEDIAFAX, senatorul PSD Liviu Pop, inițiatorul modificării legii.

„În fapt, un profesor care are, de exemplu, 19 ore, beneficia de plata unei singure ore, făcea voluntariat ora a șaptesprezecea și a optsprezecea”, a mai adăugat Pop.

De această modificare legislativă ar urma să beneficieze, la nivel național, zeci de mii de cadre didactice.

„Prin promulgarea de astăzi, în fapt, un profesor care are peste 25 de ani vechime și gradul I, adică profesorii cu experiență din sistemul de învățământ, vor beneficia de plata orelor peste această normă, indiferent de numărul lor”, a conchis Pop.

Inchide