Zeci de mii de turiști pe litoralul românesc. Galerie FOTO

Petrecerile s-au ținut lanț de vineri seară, când s-a deschis și Sezonul de Clubbing și de petreceri iar pe litoral, în special în stațiunile Mamaia și Vama Veche, a sosit grosul turiștilor, fiind căutate în special cluburile, unde muzica a răsunat în boxe până dimineața. Tinerii au cântat și dansat până în zori, oprindu-se numai cât să se deplaseze într-un alt club, pentru un nou val de petreceri.

După ce au încercat să admire răsăritul de soare, ceața care s-a ridicat din mare stricându-le planurile celor mai sentimentali, mulți dintre turiști au rămas să se plimbe pe plajă.

Au fost și temerari care au intrat să se scalde în mare, într-un act de curaj și bravadă pentru că temperatura apei este foarte scăzută și nici în aer nu sunt prea multe grade Celsius.

Cei care au lăsat deoparte melancolia mării și au renunțat la sunetul molcom al valurilor, au putut merge la unul dintre festivalurile gastronomice sau la festivalul berii, care și-au deschis porțile în Mamaia, unde intrarea este liberă. Aici și-au putut potoli pofta de mâncare cu preparate românești, americane, mexicane, japoneze și alte diverse genuri de bucătărie internațională.

Evenimentele, petrecerile și concertele vor continua până luni cu noi tentanții pentru tinerii de pe litoral. Vor mai fi expoziții de mașini precum și demonstrații de drift în Mamaia, plus un „mega concert pe plajă”, așa cum îl anunță organizatorii, unde numele principale de pe afiș sunt trupele Provincialii și Vunk. Va fi și un show de artificii, iar mii de lampioane vor fi lansate între Mamaia, Delta Dunării și Vama Veche.

De asemenea, în această minivacanță de 1 Mai, toți constănțenii, dar și turiștii prezenți pe litoral sunt invitați să participe la concertele pe care fanfara „Muzica Apelor” le va susține în mai multe locații din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, în zilele de sâmbătă, duminică și luni.

Sâmbătă, începând cu ora 17, cei 28 de instrumentiști vor putea fi ascultați la fântâna arteziană din zona Far. Duminică, 30 aprilie, de la aceeași oră, concertul va fi susținut în stațiunea Mamaia, lângă fântâna de la hotelul Meridian, iar luni, 1 mai, tot în stațiunea Mamaia, la fântâna din fața hotelului Sulina.

Pentru aproximativ o oră, instrumentiștii de la percuție, clarineți, trompete, tromboane, flauți, dar și cei doi tubiști îi vor încânta pe trecătorii de toate vârstele, dăruindu-le câteva momente de muzică bună. Concertul va cuprinde arii și melodii de muzică ușoară și populară celebre, valsuri, dar și bine cunoscutele marșuri militărești.

Pentru ca distracția tinerilor să se desfășoare fără evenimente nedorite, câteva sute de polițiști și jandarmi au intrat de vineri în dispozitiv.

Echipaje de patrulare ale poliției rutiere cât și cele de siguranță publică, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, sunt prezenți în majoritatea zonelor cu flux important de turiști.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun