Zeci de mistreți împușcați în Arad, din cauza pestei porcine africane

Zeci de mistreți împușcați în Arad, din cauza pestei porcine africane
Publicat: 31/07/2019, 19:48

Șeful Direcției Sanitar-Veterinare Arad, Viorel Agud, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în zona localității Sânpetru German, care aparține de comuna Secusigiu, au fost confirmate patru focare de pestă porcină africană, dintre care două la mistreți.

Ca măsură de combatere a răspândirii virusului, autoritățile locale au luat decizia de a împușca toți porcii mistreți din zona localității Sânpetru German. În total, în ultimele trei zile, au fost omorâți aproape 40 de mistreți.

„Sunt două focare de pestă porcină africană la porci mistreți, în zona Sânpetru German. Au fost uciși toți porcii mistreți din cantoane și din stâne. Au fost uciși preventiv și apoi îngropați în condițiile legii. Aproximativ 40 de porci mistreți au fost împușcați și îngropați. Dacă vor fi găsiți pozitivi, vor fi uciși și alți porci mistreți”, a afirmat Viorel Agud.

De asemenea, șeful Direcției Sanitar-Veterinare Arad a precizat că în zona localității Sânpetru German au mai fost confirmate două focare de pestă porcină africană la porci domestici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase